23. září 2020 • 08:39

Denver zabral a srazil LeBrona. Satoranský a Bulls mají nového kouče

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Denveru zdramatizovali semifinálovou sérii NBA s Los Angeles Lakers a výhrou 114:106 snížili na 1:2 na zápasy. Ukončili tak šestizápasovou vítěznou sérii Lakers, kterým nepomohl ani triple double LeBrona Jamese za 30 bodů, deset doskoků a jedenáct asistencí. Triple double měl ale na dosah i rozehrávač Denveru Jamal Murray s 28 body, osmi doskoky a 12 asistencemi, který měl navíc větší podporu spoluhráčů.



Denver byl blízko výhře už v minulém zápase, který prohrál střelou v poslední vteřině. Tentokrát musel zvítězit, jelikož prohrávat 0:3 v sérii na čtyři vítězství už by se téměř rovnalo vyřazení. V úvodu vedli Lakers, ale ve druhé čtvrtině přišel velký nápor Denveru, který šňůrou 17:2 získal zápas pod kontrolu a vybudoval si až osmnáctibodové vedení.

Ještě na začátku poslední části vedli Nuggets dokonce o 20 bodů, pak ale Lakers přeci jen zabojovali a šňůrou 19:2 snížili za tři minuty na pouhé tři body. Pak však několik útoků po sobě neskórovali, Denver se dokázal vzpamatovat a trojka Murrayho 137 vteřin před koncem mu dodala klid. Vzápětí navíc Murray přidal další trojku a zařídil minutu před koncem náskok 12 bodů, na což už Lakers neměli odpověď.

"Opět jsme ukázali naší mentální sílu. I když nás soupeř tlačil, tak jsme nezkolabovali. Zastavili jsme jejich šňůru, postavili jsme se zpět na nohy a koncovku jsme zvládli dobře," řekl trenér Denveru Michael Malone, jehož svěřenci v letošním play off už několikrát zvládli těžké chvíle a otočili obě předchozí série.

"Jamal opět ukázal, že je superstar. On se narodil pro klíčové střely," ocenil Murrayho srbský pivot Nikola Jokič, který k výhře Denveru přispěl 22 body a deseti doskoky. Jerami Grant si pak 26 body vytvořil osobní maximum v play off. Náhradník Monte Morris přidal 14 bodů.

U Lakers vedle Jamese podal standardní výkon v útoku Anthony Davis s 27 body, ale k tomu přidal jen dva doskoky. Další dva pivoti Dwight Howard a JaVale McGee dohromady také jen dva doskoky. Celkově se Lakers na doskoku trápili, Denver je přeskákal 44:25. Týmu z LA se rovněž nedařila střelba za tři body, proměnil jen šest pokusů s úspěšností pouze 23 procent.

Finále Západní konference - 3. zápas:

Denver - LA Lakers 114:106 (stav série 1:2)

Satoranského bude v Chicagu trénovat Donovan

Novým trenérem jediného českého basketbalisty v NBA Tomáše Satoranského bude Billy Donovan. U týmu Chicaga nahradil Jima Boylena, kterého vedení Bulls po nepříliš vydařené sezoně v srpnu odvolalo.

Pětapadesátiletý Donovan působil v uplynulých pěti letech v Oklahomě a s Thunder dokázal pokaždé postoupit do play off. V klubu měl pětiletou smlouvu, která vypršela.

"Úspěchy, které sbíral během své trenérské kariéry, ho staví na jinou úroveň. Jeho schopnost pomoci hráčům naplnit jejich potenciál, individuálně i kolektivně, k našemu týmu dobře pasuje. Jako hráč i jako trenér vítězil všude, kam ho jeho kariéra zavedla, a my doufáme, že to bude pokračovat i tady v Chicagu," uvedl viceprezident klubu pro basketbalové záležitosti Arturas Karnišovas.

Chicago si v této sezoně, kterou v březnu přerušila pandemie koronaviru, připsalo 22 vítězství a 43 porážek a bylo jedenácté ve Východní konferenci. Do dohrávky ročníku v Orlandu pro 22 týmů tak nepostoupilo. V play off Bulls chyběli počtvrté z posledních pěti ročníků.

Novým trenérem jediného českého basketbalisty v NBA Tomáše Satoranského bude Billy Donovan.Foto Reuters

Novým trenérem jediného českého basketbalisty v NBA Tomáše Satoranského bude Billy Donovan.
Novým trenérem jediného českého basketbalisty v NBA Tomáše Satoranského bude Billy Donovan.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud