Nicolas Cage si toho Supermana možná zahraje

Nicolas Cage jako Superman

Filmové a seriálové adaptace DC komiksů neuspěly s cestou, jakou vytyčily marvelovky. A tak jdou ještě dál – místo po filmech rozsetého vesmíru superhrdinů rozjíždějí rozesetý multivesmír.

Filmový The Flash je stále v přípravách, nicméně nedávno vzbudil pozornost tím, že se v něm objeví nejen Affleckův Batman, ale také Batman Michaela Keatona z fikčního světa Tima Burtona. Televize CW uspěla s nalákáním fanoušků na Crisis on Infinite Earths, kde se setkali Supermani z různých fikčních vesmírů – kromě CW Supermana se zde objevil také Tom Welling jako Clark ze seriálu Smallville nebo Brandon Routh coby Superman z éry Christophera Reeveho. Proč tím tedy nezkusit ozvláštnit filmy?

Filmový The Flash by měl adaptovat komiksovou řadu Flashpoint Paradox, která se sama o sobě dočkala animované filmové adaptace. Flash, jenž díky své rychlosti překonává i fyzickou bariéru, se v něm vrátí v čase, aby zabránil jisté události. Díky tomu kolosálně pohnojí přítomnost, a kromě jiných časových dimenzí navštíví i paralelní vesmíry.

Podle serveru FandomWire se spekuluje o dalších postavách z filmových adaptací, které by Flash Ezry Millera mohl potkat. Zatím se dá opravdu mluvit pouze o drbech, podle nichž se producenti snaží zlákat Christiana Baleho nebo Vala Kilmera k návratu do role Batmana. Ten nejšťavnatější drb se ovšem opět stáčí k postavě Supermana.

Podle FandomWire se studio snaží do filmu dostat i Supermana Nicolase Cage. Ten si měl zahrát muže z oceli v nerealizovaném filmu Tima Burtona Superman Lives. Projekt svého času nabral obří rozměry a svého času byl jedním z prvních superhrdinských filmů, tvořených pravými komiksovými fanoušky. Nicméně studio Warner bros. tehdy zažívalo dost nepěkné období a z obavy před dalším průšvihem projekt zařízlo. Z filmu se dochovalo pouze pár fotografií vlasatého Cage v ikonickém kostýmu a nevzniknuvší film se stal vlhkým snem mnoha fanoušků. O jeho historii můžete zjistit víc z dokumentárního filmu Death of Superman Lives: What Happened?, z nějž se dá vyvodit, že jeho nevznik byl dost možná i dobrý nápad.

Nicolas Cage se k roli Supermana přeci jen vrátil před pár lety, kdy nejslavnějšímu superhrdinovi propůjčil hlas v animáku Mladí Titáni do toho!: Ve filmu. Chtěli byste vidět Cageova Supermana v připravovaném filmu?