Prymula je součást tajného Babišova plánu, píše novinář Kmenta

23.09.2020 9:40

Investigativní novinář Jaroslav Kmenta má za to, že stávající premiér Andrej Babiš (ANO) si připravuje půdu pro svou kandidaturu na Hrad v roce 2023, kdy vyprší mandát stávajícímu prezidentovi Miloši Zemanovi.

Prymula je součást tajného Babišova plánu, píše novinář Kmenta
Foto: redakce
Popisek: Jaroslav Kmenta

Podle investigativního novináře Jaroslava Kmenty vyměnil ministra zdravotnictví, aby ukázal pozitivní gesto k Hradu. Není tajemstvím, že prezident Miloš Zeman nového ministra zdravotnictví za hnutí ANO Romana Prymulu oceňuje. Ostatně už sám oznámil, že 28. října udělí Prymulovi státní vyznamenání.

Kmenta v kometáři pro server Seznam zprávy.cz napsal, že Prymula patří mezi osobnosti nakloněné právě Zemanovi. Vliv prezidenta na vládu se tak ještě posílí.

Zároveň je to podle Kmenty jeden z nenápadných kroků, kterými si Babiš chce připravit cestu ke kandidatuře na prezidenta.

Jsem přesvědčen, že Andrej Babiš zcela vážně uvažuje o tom, že se bude v příštích volbách ucházet o prezidentský úřad. A tajně a skrytě si se Zemanem vekslují poukázky na vládní resorty za to, že Zeman předá ve finále Babišovi své voliče. Bez nich by se třicetiprocentní Babiš v prezidentských volbách neobešel,“ napsal Kmenta.

Podle novináře jde o politický kalkul, který budí hrůzu.

„Tito dva pánové nepřišli politiku zkultivovat, ale zobchodovat. Je šílené, že jsou schopni zajít tak daleko, že při tom hazardují i se zdravím občanů,“ uzavřel Kmenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…