Chomutov se stal nejúspěšnějším městem v soutěži „NEZAPOMENEME“
Chomutov se stal nejúspěšnějším městem v soutěži „NEZAPOMENEME…“. 2x foto zdroj: Město Chomutov
Chomutov

Chomutov - Dne 16. září 2020 se zástupci města včetně náměstka primátora Mgr. Milana Märce, zúčastnili výtvarného sympozia „Nezapomeneme“, které se konalo v prostorách Karolina.

Sympozium uspořádala Univerzita Karlova, spolu se Slovenským inštitútem v Praze, Slovenským národním muzeem – Múzeum Židovskej kultury, Ec chajim.z.s. a W@ART, z.s. Záštitu nad celou akcí pak převzal předseda poslanecké sněmovny, pan Radek Vondráček, který také celé sympozium osobně zahájil.

Součástí sympozia, bylo vyhlášení výsledků přehlídky výtvarných prací na téma uctění 75. výročí konce 2. světové války a ke vzpomínce na holokaust očima žáků základních škol „ Nezapomeneme“, které se mimo jiné zúčastnilo sedm chomutovských škol.

2309nezapomeneme2

„Celkem šestnáct prací našich žáků postoupilo do užšího výběru. Město Chomutov dosáhlo v této celorepublikové soutěži velkého úspěchu, neboť bylo oceněno jako nejúspěšnější město celé soutěže, a to především díky třem oceněným žákům Matyáši Richterovi ze Základní školy Zahradní, Natálii Prandlové též žákyni Základní školy Zahradní a Veronice Chalupové ze Základní školy Kadaňské.“ uvedl náměstek primátora Mgr. Milan Märc, který byl také požádán, aby přednesl v Karolinu přednášku na téma „Holokaust ve výuce dějepisu na základní škole“.

Základní škola Zahradní byla oceněna jako nejúspěšnější škola v celé republice, ocenění si v Karolinu osobně převzala ředitelka školy paní magistra Slavíková. Ceny předával rektor Karlovy univerzity prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA, dr. h. c. mult. Všech šestnáct prací, které postoupily do užšího výběru, je v prostorách Karolina vystaveno. Dle sdělení organizátorů, bude též celá výstava přenesena do virtuálního prostředí. Výstavu „NEZAPOMENEME“ však můžete navštívit i v Chomutově, a to v Galerii Lurago, kde jsou vystaveny obrazy místních žáků.

„Osobně jsem velmi ráda, že se o našem městě mluví v superlativech, zvláště o tom, jaké zde máme šikovné děti. Ráda bych poděkovala všem žákům, pedagogům a ředitelům, kteří se do této soutěže aktivně zapojili.“ řekla na závěr Ing. Martina Kalová, vedoucí odboru školství.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru