Paire po zmatcích s testy vzdal první kolo na antuce v Hamburku

23. 9. 2020, 14:38
Aktuality 23
ATP HAMBURK - Po zmatcích ohledně výsledků testů na koronavirus skrečoval Benoit Paire na turnaji v Hamburku zápas prvního kola. Jednatřicetiletý Francouz, jenž měl v dějišti německé antukové akce nejprve dva pozitivní testy a v úterý poté negativní, za stavu 4-6 0-2 kvůli vyčerpání vzdal duel s Casperem Ruudem z Norska.
Benoit Paire (© AFP)

Paire měl pozitivní test na koronavirus už v srpnu v New Yorku a přišel kvůli němu o start na US Open. I tehdy byl při opakované kontrole v karanténě negativní.

Stejné zmatky se podle něho opakovaly i nyní v Hamburku. K zápasu sice nakonec nastoupit mohl, na kurtu se ale podle svých slov cítil unavený a raději proto odstoupil. Zatím není jasné, zda bude moci startovat na French Open, které na antuce v Paříži začíná v neděli.

Ruud, jenž si na US Open zahrál třetí kolo a před týdnem v Římě své premiérové semifinále na Masters, v dalším kole vyzve nasazeného Fabia Fogniniho.

Pro Stefanose Tsitsipase byly naopak poslední dva turnaje velkým zklamáním, na US Open skončil po kolapsu již ve třetím kole a na římském Masters ztroskotal hned na úvodním soupeři. Chuť si může spravit na poslední generálce v Hamburku, kde svou premiéru zahájil suverénním vítězstvím 6-3 6-1 nad Danielem Evansem. Ve druhém kole nasazenou dvojku vyzve kvalifikant Pablo Cuevas.

Prvním čtvrtfinalistou letošního ročníku turnaje ATP 500 se stal Christian Garín. Aktuálně 22. hráč žebříčku, který se na skvěle obsazené antukové akci ani nedostal mezi nasazené, si poradil 6-2 7-6(3) s domácím Yannickem Hanfmannem a na první semifinále od únorového triumfu v Rio de Janeiru zaútočí proti lucky loserovi Alexanderovi Bublikovi.

Nasazená pětka Andrej Rubljov musel překvapivě do tří setů, ale s kvalifikantem Tommym Paulem si nakonec poradil 6-1 3-6 6-2.

O první semifinále od lednových triumfů v Dauhá a Adelaide bude ruský tenista bojovat s Robertem Bautistou, který dnes uspěl rovněž v třísetovém duelu s Dominikem Köpferem.

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 1.203.960 eur
středeční výsledky (23. 9. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Bautista (4-Šp.) - Köpfer (Něm.) 6-3 3-6 6-3
Rubljov (5-Rus.) - Paul (USA) 6-1 3-6 6-2
Garín (Chile) - Hanfmann (Něm.) 6-2 7-6(3)
Bublik (Kaz.) - Auger-Aliassime (Kan.) 6-4 6-2
• Dvouhra - 1. kolo •
Ruud (Nor.) - Paire (Fr.) 6-4 2-0 / skreč
Tsitsipas (2-Řec.) - Evans (Brit.) 6-3 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ďalšie zmätky s unaveným Pérom, tentokrát v Hamburgu. Diváci prítomní neboli.
Reagovat
FulnekUltras
ochabnuté troška, no... ;-) ale tím to umělé, naštěstí snad stále méně životu nebezpečné svinstvo rozhodně nechci zlehčovat
Reagovat
Tomas_Smid_fan
prohrál velmi smolně 5:7 5:7 i díky lajnovýmsmile Úkol asi zněl jasně: "Dál jde Caruso!"
Reagovat
Tomas_Smid_fan
co bylo u Vrby slabší, pak servis na BP a hlavně return.
Reagovat
brixner
Pérovi ani nikomu jinému tyhle sračky nepřeju!
Ale...Jedna sousedka u nás v baráku(postarší paní...curva, kdyby mě slyšela, tak mi jí pleskne, až zazvonimsmile) tenhle covid před nedávnem prodělala, prostě měla pozitivní test, průběh byl jako u "normální" virózy(záměrně nepíšu chřipky, protože opravdová chřipka je fakt svině!)-zvýšená teplota, kašel, pocení...dalo by se říci normál. Po asi pěti dnech se jí udělalo lépe, takže šla ven s čoklem, aby se jako slušně vychovaná šelma psí už konečně vysral na trávník a né furt v koupelně pod umyvadlo-no hajzl je tosmile...Za další dva dny mi volá, jestli bych k ní nepřišel a prosila mě, zda jí zajdu do krámu, protože ač už nemá horečku ani kašel, cítí se strašně unavená, že sotva stojí na nohou, malátná, prostě jen leží a kouká v NTB na porno a chlemtá čajíčky. Takže docela věřím, že Péro mohl mít test taky pozitivní a tou věcí si prošel. Ale souhlasím s tím, že testy budou asi velice nespolehlivé, no, co čekat ve 21.století, no ni? Sere mě to neskutečněsmile
Reagovat
FulnekUltras
neslibovat, nemilovat, netestovat smile

https://www.youtube.com/watch?v=uJO7R1DjQNc
Reagovat
Vlk-v-trave
https://twitter.com/schnejan/status/1308716510936997889/photo/1

No, proste je mozne, ze je pozitivni, ale v Nemecku na turnaji jsou proste jina pravidla.

Byl testovan pozitivne hend po prijezdu do Nemecka, ale stacilo, aby mu jeden test vcera vysel jinak a mohl jit hrat.

Paire podekoval organizatorum v Nemecku, ze si mohl pinknout, nebot mu je jasne, ze v Parizi ma utrum.

Vzhledem k tomu, ze se citil blbe, tak proste prohlasil, ze to muze byt z toho, ze asi ma covid.

Takze, jak by to bylo ve Francii, tak by to byl konec nejen jeho, ale i Ruuda a pod.

Horsi ale muze byt, jestli opravdu ten covid ma...coz je dost mozne, nebot lide, kteri s nim byli v kontaktu to muzou mit take, jedno jestli a jak se budou citit, ale po prijezdu do Parize jak jim vyjde test pozitivni, tak maj utrum.

Dalsi vec je, jak se k tomu postavi organizatori RG, nebot do teto chvile stacilo, aby mel trener hrace jeden pozitivni test a uz nemohl hrat, dle techto pravidel, vsichni, kteri byli s Pairem by nemeli byt pripusteni do souteze...s jistotou Ruud, Casper.
Reagovat
Vlk-v-trave
https://twitter.com/schnejan/status/1308758682482679808/photo/1

Potvrdil, ze Paire muze hrat, nebot se stava, ze hrac muze mit ty testy ruzne, a vzhledem k tomu, ze prosel karantenou v NY, tak ikdyby mel covid v NY, tak stale mohou testy vychazet pozitivni ale hrac nemusi mit covid.

Lekar se brani tim, ze se specialne udelalo vic testu, a diky tomu, ze ten posledni vysel negativne, a Paire si nestezoval na slabosti, nebo veci, ktere by mohly byt priznakem covidu, pustil hrace do turnaje a do zapasu.

Behem zapasu Paire se citil natolik spatne, ze ho napadlo, ze ten covid fakt asi ma, coz prohlasil hned po skreci a tim roztocil spiralu udalosti:)

Takze v tuto chvili cekame na vyjadreni RG, kterym Paire celou situaci uz nahlasil.

Je pravdepodobne, ze ho nepripusti do hry, nebot se citi spatne... jinou otazkou ovsem je, co z temi, kteri s nim byli v kontaktu, a jak chce ted RG ty pravidla ohybat, neohybat...no celkem chaos, bych rekl:)

Doufejme, ze se nejak prokaze, ze ho nema a tim by se tak nejak situace odlehcila. No a take doufejme, ze ti co prijedou tak nebudou hned odstreleni, jak kvalifikanti...
Reagovat
tommr
ty testy jsou samy o sobě nespolehlivý a neprůkazný a navíc se s nima čím dál tím víc manipuluje a podvádí. Lidi jejichž heslem je "čím hůř, tím líp" získávají díky tomu šílenýmu testování takřka neomezenou moc ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
tak podle neceho se orientovat musis. Ale co urcite neni dobre jit do extremu, jeden extrem, ze zkousis dokud to bude mit nekdo ok...a nebo zeptas se jen jestli je ok....nebo naopak, ze hned hrace odstrelis, jen kvuli tomu, ze nekdo se neciti dobre v jeho okoli (ani on sam) a vyjde trenerovi jeden vysledek blbe, ale jinak dalsi dobre.

Bohuzel tu opet nejde ani tak o covid, nebo testy, ale o lidsky faktor, ktery selhava, nebot se nachazime v obdobi, kdy nejvic modni je extremismus...

Jedni rvou, ze se ma clovek zavrit doma, druzi s*at na vsechno... no, staci udrzovat par minimalnich pravidel(ktere vubec ani nejsou namahava), a muze se dal pokracovat v kazdodennim zivote, ale toho bohuzel jak to tak vypada asi nejsme schopni, vetsinou kazdy mysli o sobe...zatim...

Doufejme, ze RG probehne bez nejakych problemu. Ale uz ty prvni krpy dost ten turnaj dostava dolu...min. dva hraci proste mohli hrat.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, Ruud ani Casper, to je double pechsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Vrbenský měl brejk k dobru, ale totálně smolně set prohrál 5:7. Caruso měl víc štěstí než rozumu a taky kdoví, jak to na těch zadních lajnách bylo...
Doufám, že to Vrbu nabudí. Na Carusa má.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pěkně, i MB výborně zahraný, takže gratulkasmilesmile
Jen tak dál...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
v kvaldě RG zatím vypadá na postup. Nehraje sice nějaký nadstandard, ale na Soedu to stačí.
Jen asi covid postihl lajnové a musela nastoupit druhá garnitura, protože mají oči všude možně jen ne na lajnách, hrůzasmile
Reagovat
Predal
nespoľahlisvosť "testov" na covid19
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Péro možná covid prodělal, když jsou u něj testy tak zmatené. Měl by se nechat očichat psem a bylo by jasnosmile
Reagovat
Predal
jo psi budu asi jedina istota ludstva zachvili..smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, testy jsou pro kočkusmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a s kým přišlo Péro do stykusmile?
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak on hlavne na tiskovce pry prohlasil, ze covid ma :) A maji si zjistit s kym vsim byl ve styku, na drsno.

Ceka se na vyjadreni ATP.
Reagovat
Vlk-v-trave
En rueda de prensa, Paire ha confirmado que es positivo en Covid-19, habiendo jugado minutos antes y habiendo estado en contacto con otras personas a lo largo del encuentro.

:D
takze machr prez machry.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak to máme RG bez tisku, no a možná i bez hráčůsmile
Hlavně že bude hipstér i v karanténě. A co Mikina, hrála si s Pérem i po USOsmile?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mikinasmilesmile Kikina
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist