Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Rally Pačejov se pojede v nejkrajnějším případě bez diváků. Startovat mají Pech i Kopecký

Nadcházející víkend bude patřit už 41. Rally Pačejov. Její organizátoři do poslední chvíle nevěděli, zda budou moci akci uspořádat, ale po oznámení opatření dle ministra zdravotnictví Romana Prymuly jsou si jisti, že v neděli na startu budou všichni jezdci připraveni.

Je nám líto, video expirovalo.
Speciál

"Stále se tu řeší covidová situace a do poslední chvíle nevíme, čemu se budeme muset přizpůsobit. Podle toho, co zaznělo, rallye bude a podmínkám se dokážeme přizpůsobit, aby rallye byla odjetá za dodržování všech hygienických opatření," ujistil ředitel soutěže Pavel Štípek.

Jak přiznal, chuť do organizace hledal s realizačním týmem půl roku. "Hodně akcí, které jsme chystali, bylo zrušeno. Jezdci jsou naším nábojem, abychom do toho šli. Nevzdáváme to, věříme, že to odjedeme, lidi jsou natěšení, aby se všechno povedlo."

Trať už je v přípravě, postupně se objeví označení na rychlostních zkouškách. "Ve čtvrtek vrcholí příprava tratě z fyzické části. Materiál máme nachystán a můžeme začít vydávat dokumenty pro posádky," dodal Štípek.

Rallye si nenechají ujít notoricky známá jména jako Václav Pech či Jan Kopecký. "Je možné, že na závěrečné rychlostní zkoušce se bude rozhodovat," řekl Štípek.

"Začali jsme si i pohrávat s myšlenkou, že by se rallye odjela bez diváků. Ale je to těžko představitelné, diváci a rallye patří k sobě. Ale pokud by přišla taková rozhodnutí, že bychom tam diváky nemohli pustit, rallye by se jela i tak," vysvětlil Štípek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články