Samsung Galaxy S20 FE: pestrobarevný výkonný mobil pro mladé za dostupnou cenu

Trojitý fotoaparát profesionální třídy, nové barevné varianty a špičkové funkce, to vše od 16 999 Kč

SOUL, KOREA – 23. září 2020 – Společnost Samsung Electronics dnes představila model Galaxy S20 Fan Edition (FE), nejnovější přírůstek do řady Galaxy S20. Galaxy S20 FE je telefon nejvyšší třídy, který vyslyšel požadavky fanoušků na funkce, jichž si cení nejvíce, a je dostupný za rozumnou cenu od 16 999 Kč. Koronavirová pandemie změnila celý známý svět a technologie dnes hraje ještě důležitější roli než dřív, a právě proto jsme Galaxy S20 FE vytvořili – chceme nabídnout špičkové zážitky většímu počtu uživatelů. Nový telefon nabízí to nejlepší z řady Galaxy S20, například vynikající displej, fotoaparát s umělou inteligencí, vyspělý procesor, bleskurychlou konektivitu, baterii s výdrží na celý den nebo spoustu úložného prostoru, to vše v elegantním moderním provedení. 

Mobilní telefon Galaxy S20 FE bude v České republice dostupný od 2. října v šesti barevných variantách (červená, oranžová, fialová, zelená, modrá a bílá). Zákazník, který si v období od 23. 9. do 1. 10. předobjedná jakoukoliv verzi zařízení Galaxy S20 FE z české distribuce na samsung.cz, ve značkových prodejnách Samsung nebo vybraných prodejců elektroniky a zároveň splní další podmínky stanovené v podrobných pravidlech kampaně, získává nárok na chytrý náramek Galaxy Fit2 nebo herní ovladač a 3měsíční předplatné Xbox Game Pass. 

Dostupnost modelů a barev v ČR:

  • Model Galaxy S20 FE s vnitřní pamětí 128 GB bude dostupný ve všech šesti barvách – modré, červené, fialové, oranžové, bílé a zelené za doporučenou maloobchodní cenu 16 999 Kč.
  • Model Galaxy S20 FE v 5G variantě a s vnitřní pamětí 128 GB bude dostupný v modré, červené, a bílé barvě za doporučenou maloobchodní cenu 19 999 Kč.
  • Model Galaxy S20 FE v 5G variantě a s vnitřní pamětí 256 GB bude dostupný pouze v modré barvě za maloobchodní doporučenou cenu 21 799 Kč.

„Neustále komunikujeme se zákazníky a nasloucháme jejich názorům. Díky tomu víme, co se jim na modelech řady Galaxy S20 líbí nejvíc, jaké vlastnosti a funkce nejvíc využívají a co by v novém telefonu rádi viděli,“ říká Dr. TM Roh, prezident a ředitel divize mobilních komunikací Samsung Electronics. „Model S20 FE je novým přírůstkem do řady Galaxy S20 – díky němu můžeme nabídnout špičkové funkce a inovace většímu množství uživatelů a umožnit jim, aby si přednosti smartphonů Galaxy nejvyšší třídy vychutnali naplno.“

Ukažte své nejlepší já 

Chcete ukázat, jací opravdu jste? Dnes to jde nejsnáze pomocí fotografií nebo videozáznamů. Právě proto Galaxy S20 FE nabízí fotoaparát profesionálních kvalit a k němu ještě přední model pro selfies s rozlišením 32 MPix a špičkovou technologií tetra-binning. 

Telefon je vybaven několika velkými snímači a dokáže automaticky zpracovávat vícenásobné expozice, což znamená ostré snímky plné barev dokonce i ve slabém světle. Stačí jen stisknout spoušť, o nic dalšího se starat nemusíte. Noční režim vícenásobné expozice s umělou inteligencí umí efektivně stabilizovat i objekty v pohybu, takže se můžete plně soustředit na zábavu.

A pokud se děj odehrává ve větší vzdálenosti, nezoufejte – do výbavy Galaxy S20 FE patří i výkonný kombinovaný 30X Space Zoom, kterým si přiblížíte i hodně vzdálené objekty. Víme, že uživatelé snímky i videozáznamy rádi upravují a sdílejí, a Galaxy S20 FE to umožňuje snadno a rychle tak, že výsledky připomínají profesionální práci. 

Každý má svůj styl, takže si můžete vybrat ze šesti barevných variant, vesměs velmi elegantních. Tvoří je Cloud Red (červená), Cloud Orange (oranžová), Cloud Lavender (fialová), Cloud Mint (zelená), Cloud Navy (modrá) a Cloud White (bílá). Díky povedené textuře na povrchu telefon nepřitahuje otisky prstů a příliš se nešpiní. 

Dělejte, co vás baví 

Telefon je dnes velmi důležitou součástí života, takže záleží skutečně na všem, od designu po výkon. Samsung vybavil Galaxy S20 FE vyspělým procesorem a 5G konektivitou, což znamená mobilní zážitek na vskutku vysoké úrovni. Nový telefon se výborně hodí pro sledování videozáznamů nebo plynulé procházení webových stránek a sociálních sítí, zejména díky špičkovému displeji Infinity-O Super AMOLED s úhlopříčkou 6,5 palce neboli 16,5 cm a obnovovací frekvencí 120 Hz. 

Náruživé hráče zase kromě technologie 5G potěší i přístup ke službě Xbox Game Pass Ultimate. 

Galaxy S20 FE je velmi dobře kompatibilní s celou řadou produktů náležících do ekosystému Galaxy. Do něj patří například sluchátka Galaxy Buds Live či chytré hodinky Galaxy Fit2. 

Vše, co chcete, a bez starostí 

Samsung vybavil Galaxy S20 FE baterií, která vydrží celý den provozu. Má kapacitu 4 500 mAH a umožňuje bleskurychlé dobíjení, takže se můžete bez zábran věnovat, čemu chcete – o energii jen tak nepřijdete.

A protože v životě se stává leccos, je nutno myslet i na bezpečí – certifikát IP68 svědčí o tom, že je Galaxy S20 FE odolný proti vodě i prachu. A kdyby náhodou opravdu došlo k nehodě, ať už jde o prasklý displej, utopení nebo nefunkční baterii, je tu program Samsung Care+, díky němuž můžete spát opravdu klidně.

Technologie se neustále vyvíjejí, proto uživatelům modelů Galaxy nabízíme kontinuální softwarové aktualizace – momentálně již ve třetí generaci operačního systému Android. Díky tomu máte jistotu, že budete mít vždy k dispozici nejnovější funkce i zabezpečení. 

Více informací: http://samsungmobilepress.comhttp://news.samsung.com nebo www.samsung.com/galaxy-s20-fe

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými převratnými myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.

Galaxy S20 FE – Technické specifikace 
Displej6,5“ (16,5 cm) plochý FHD+ Super AMOLED Technologie Infinity-O (1080 x 2400 bodů), 407ppi,Obnovovací frekvence 120 Hz 
* Infinity-O Display: téměř bez rámečků, zabírá prakticky celou přední plochu * Rozměr displeje udává úhlopříčka obdélníku: plný obdélník má úhlopříčku 6,5“ (16,5 cm), při započtení zaoblených rohů pak 6,4“ (16,2 cm). Skutečná zobrazovací plocha je menší vzhledem k zaobleným rohům a otvoru pro objektiv fotoaparátu.
Rozměry a hmotnost 74,5 x 159,8 x 8,4 mm, 190 g
Fotoaparát Přední32 MPix Selfievelikost pixelu: 0,8 μm- f2,2 (80˚)
Zadní trojitý 12 MPix ultraširoký velikost pixelu: 1,12 μm- f2,2 (123˚)
12 MPix širokoúhlý – Dual Pixel AF, OIS- velikost pixelu: 1,8 μm- f1,8 (79˚)
8 MPix teleobjektiv velikost pixelu: 1 μm- f2,4 (32˚)
Space Zoom– 3x optický Zoom- až 30x Super Resolution Zoom- OIS (Optical Image Stabilization)- kontinuální automatické ostření 
* Systém Hybrid Optic Zoom kombinuje vlastnosti snímače a objektivu.* Space Zoom využívá i digitální zoom, který může způsobit zhoršení obrazové kvality.
Procesor7 nm 64-bit Octa-Core – 3,0 GHz (Maximum Clock Speed) + 2,4 GHz + 1,8 GHz
7nm 64-bit Octa-Core – 2,7 GHz (Maximum Clock Speed) + 2,5 GHz + 2 GHz
Paměť6 GB RAM (LPDDR5) a 128 GB interní prostor
* Může se lišit podle modelu, barvy, trhu a operátora. * Skutečná kapacita závisí na předinstalovaném softwaru.
SIM a paměťová karta Model Single SIM – 1x Nano SIM a 1x MicroSD (až 1TB)Model Dual SIM (Hybrid SIM slot)- 1x Nano SIM a 1x Nano SIM nebo 1x MicroSD (až 1TB)
*SIM karty se prodávají samostatně. Dostupnost dual SIM systému závisí na zemi a operátorovi.
* Karty MicroSD se prodávají samostatně. Dostupnost závisí na zemi a výrobci.
* Po aktualizaci softwaru bude v některých zemích možné využít službu eSIM. Služba se může lišit v závislosti na operátorovi.  
Baterie 4 500 mAh (typická hodnota)
* Typická hodnota podle nezávislých laboratorních testů. Typickou hodnotou se rozumí průměrná odhadovaná hodnota vzhledem k odchylkám kapacity baterie u testovaných vzorků podle standardu IEC 61960. Měřená (minimální) kapacita je 4370 mAh. Skutečná výdrž baterie závisí na prostředí v síti, typu využití apod.
DobíjeníRychlé bezdrátové dobíjení 2.0 USB PD 3.0 (PPS) Rychlé kabelové dobíjení (kompatibilita s AFC a QC2.0)*bezdrátové dobíjení s certifikací WPC *Wireless PowerShare
* Bezdrátový systém Fast Wireless Charging 2.0 je nyní k dispozici se stojanem Wireless Charger Stand, podložkou Wireless Charger Duo Pad a dalšími zařízeními s podporou bezdrátového dobíjení 10 W a více. Prodává se samostatně. Rychlost závisí na spotřebě, podmínkách v síti a dalších faktorech. Dobíječku je nutno připojit k elektrické síti. Doporučuje se užít kabel ze základního balení nebo cestovní adaptér, zařízení jiných značek mohou Wireless Charger Stand či Wireless Charger Duo Pad poškodit nebo snížit efektivitu dobití. * Systém Wireless PowerShare je omezen na Samsung nebo jiné chytré telefony s bezdrátovým nabíjením WPC Qi. Více na samsung.com. Nemusí fungovat s určitým příslušenstvím, kryty či zařízeními jiných značek. V závislosti na síťovém prostředí může ovlivnit příjem hovorů nebo datové služby.
Operační systém Android 10
Sítě [5G] 5G Non-Standalone (NSA), Sub6 / mmWave[LTE] Enhanced 4×4 MIMO až 5CA, LTE Cat.18 až 2,0 Gb/s Download / až 200 Mb/s Upload[Wi-Fi] Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax 2.4G+5GHz, HE80, MIMO, 1024-QAM, až 1,2 Gb/s Download / až 1,2 Gb/s Upload[Bluetooth] Bluetooth® v 5.0, USB type-C, NFC, Location (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)
* Skutečná rychlost závisí na zemi, operátorovi a prostředí.* Vyžaduje optimální připojení 5G. Skutečná rychlost závisí na zemi, operátorovi a prostředí.* Pokrytí Galileo a BeiDou je omezené. BeiDou na některých trzích nefunguje.
Platby NFC, MST
*Dostupné ve vybraných zemích. Řešení a funkce se mohou lišit u jednotlivých trhů, operátorů a poskytovatelů služeb.
Senzory Optická čtečka otisků prstů, akcelerometr, barometr, gyroskop, geomagnetický senzor, Hallův senzor, senzor přítomnosti, světelný senzor
AutentifikaceBlokování: obrazec, PIN, heslo
Audio[Stereo reproduktory s technologií AKG]Prostorový zvuk s technologií Dolby Atmos technology (Dolby Digital, Dolby Digital Plus)* Sluchátka: typ Hybrid canal, 2pásmová dynamická jednotka 
[Audio přehrávání v nejvyšší kvalitě]Podpora UHQ 32-bit &DSD64/128 PCM: až 32 bitů, DSD: DSD64/128* U přehrávání DSD64 a DSD128 záleží na formátu souborů
[Podporované formáty]MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF
[Bluetooth]Dual Audio: ke Galaxy S20 FE lze připojit dvě Bluetooth zařízení najednou.
* Zvukový výstup obou zařízení se může mírně lišit.
Kodek: vylepšené Bluetooth připojení v podmínkách interference.* Jen u některého příslušenství značky Samsung.
[Nahrávání]Kvalitu nahrávání vylepšuje mikrofon AOP s minimalizací šumů a ruchů.* AOP: Acoustic Overload Point
Video[Podporované formáty]MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM
[TV připojení]Bezdrátové: Smart View (zrcadlení 1080p při 30 fps)Kabelové: podpora DisplayPort přes USB-C. Podporuje videovýstup přes HDMI adaptér. (DisplayPort 4K UHD při 60 obr/s)
OdolnostIP68
* Certifikát IP68 platí pro ponor do 1,5 m ve sladké vodě po dobu max. 30 minut. Poté je nutno telefon opláchnout a osušit. Není určen ke koupání v moři ani v bazénu.