Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hlava na hlavě a žádné roušky. Podnikatel z pražského ANO pořádal „záhadnou“ debatu o covidu

Autor: Aktu.cz, Mii - 
23. září 2020
18:30

Lidem je sice doporučováno, aby nosili roušky a vyvarovali se příliš blízkým kontaktům, část pražského ANO si to ale k srdci nevzala. V úterý se členové místní buňky setkali na lodi Pivovar kotvící na Dvořákově nábřeží, kde debatovali údajně o koronaviru a budoucnosti celého hnutí. Seděli u toho v blízké těsnosti, roušky nenasadili, informuje Aktu.cz. Pořadatel setkání, místopředseda ANO na Praze 1 Vojtěch Ryvola tvrdí, že žádné hygienické riziko nenastalo.

K setkání došlo okolo šesté hodiny večer a účast byla hojná. Hygienická opatření se minimálně od pohledu nekonala, ačkoli prostor, kde se lidé sešli, byl krytý ze tří stran a za venkovní se tak považovat nedal. Lidé mezi sebou neměli rozestupy, všichni seděli jeden vedle druhého a žádné roušky nasazené neměli. Dokazují to fotky, které pořídili reportéři Aktu.cz.

Ryvola, kterému loď patří, však odmítá, že by setkáním někoho ohrozil. „Jednalo se o venkovní prostředí, byly tam rozestupy, všichni měli židle a nevím o tom, že by bylo porušeno nějaké nařízení,“ vysvětloval pro agenturu Aktu.cz. Židle podle fotografií lidé opravdu měli, jen na nich seděli pouhých cca 15 centimetrů od sebe.

Podnikatel rovněž odmítá, že by prostor byl uzavřený ze tří stran. „Bylo zakryto pouze to, kde bylo jídlo. Aby se na něj neprášilo,“ popisoval Ryvola. Jenže fotografie opět ukazují, že průhledná stěna byla natažena právě v místě, kde lidé seděli, navíc kde v tu chvíli žádné jídlo nekonzumovali. Absenci roušek pak podnikatel nepopíral, i když říká, že někteří lidé je měli.

Přednáška o koronaviru „šmrncnutá“ kritikou ANO

Tento „vlažný“ přístup k hygienickým opatřením je přitom v kontrastu s účelem celé akce, kterým byl podle slov Ryvoly právě koronavirus. Chtěl pro členy ANO uspořádat přednášku o celé pandemii, aby byli lépe informovaní a věděli, jak mluvit s voliči. Dokonce tvrdí, že kvůli tomu poznal „uznávané odborníky“, kteří zde přednášeli, ovšem na dotaz Aktu.cz je odmítl jmenovat.

„Byla to přednáška o tom, co to vlastně covid-19 je. Co umí, co neumí, jak se máme chránit. Nevím, proč by někomu měla vadit přednáška o covidu,“ uvedl Ryvola s tím, že akce se účastnili jak členové ANO, tak nečlenové. Odborníci, jejichž jméno neznáme, dle jeho slov konání akce i její způsob posvětili.  

Padla řeč i na budoucnost celého hnutí. O Ryvolovi se totiž někdy hovoří jako o člověku, který by rád fungování pražského ANO změnil a chce kvůli tomu podniknout určité kroky. Že má k současnému způsobu vedení určité výhrady, podnikatel potvrdil, odmítá však, že by plánoval „puč“.

„Měl jsem tam proslov, kde jsem všechny přivítal a kde jsem řekl, jaké mám připomínky k současnému fungování ANO, že bych byl rád, aby se to zlepšilo. Dokonce už některé mé připomínky současné vedení uplatnilo,“ popisoval Ryvola. Konstruktivní kritiku vnímá za plodnou a zdravou.

Setkání se konalo ve chvíli, kdy Česko zažívá rapidní nárůst nakažených, denně přibývají přes 2000 nových nemocných. Ministerstvo zdravotnictví a pražská hygienická stanice v té souvislosti nařídily omezení venkovních akcí a provozu restauračních zařízení, nově budou muset zavírat ve 22:00.

Video  Prymula o přitvrzení v Česku: Ministr vyhlásil omezení pro hospody, bary i hromadné akce  - Blesk TV
Video se připravuje ...

zvonik54 ( 24. září 2020 19:23 )

marmate, já nosím roušku jen, když musím, když mi vyhrožuje nějaký pako pokutou, které je samo nakažené! Jak zajdu za roh, tak to jde dolů. Špatně se mi s tím dýchá. A mám koronáč? Nemám! Nejsem takový tydýt jako Ty. Jestli jsem to měl v r. 2018 v lázních, když to ještě nebylo známý - to jsem měl těžký zánět průdušek (v lázních Poděbrady jsem to dostal) - tak to mám již za sebou. Čili, nemůžu to roznášet, neb jsem promořen!

zvonik54 ( 24. září 2020 19:11 )

Tak jseš sám jelito, že máš takovou ženu a dceru, že to hned chytnou, jakmile se s někým volizujou... Ještě, že je nepřejel taky kamion!... To čeká asi Tebe, až půjdeš chlastat.

marmat ( 24. září 2020 17:35 )

zvonik54: Nejste SÁM "chudinka" ...... v roušce !!!
Pusťte si jednou jakékoliv ZPRÁVY v TV .
Uvidíte plný Svět "chudinek"
Ale věřme, že málokomu takhle velmi hrabe

marmat ( 24. září 2020 17:31 )

konor: Vymyslete NĚJAKÉ "sítko" na venkovany, implantovanou, prázdninovou "luzu"
co užívá dovolenou v Praze na hotelích (za současné směšné ceny!)
a hraje si v noci po barech na Holanďany !!!

zvonik54 ( 24. září 2020 08:28 )

Jsem-li zdravý, je mi rouška na ho*no. - Nechrání mě, ale jiné nemocné přede mnou i když jsem zdravý. - Není to postavené na hlavu. Spíš si připadám při dodržování rouškového náboženství jako OTROK za středověku, kdy ústenka byla projevem povinnosti MLČENÍ a jen makat, co chce pán - můj majitel!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa