23. 9. 2020

S lupou do historie: Criminal Minds

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Criminal Minds (Myšlenky zločince) 1×01: Extreme Aggressor?

plakát

Základní údaje

Název Criminal Minds (Myšlenky zločince)
Žánr Drama, Krimi, Thriller
Stanice CBS
Vysílání 2005–2020
Počet sérií 15
Premiéra 22. 9. 2005
Délka pilotu 40 minut
Prům. hodnocení 83 % (od 1309 uživatelů)

O čem to je?

Aby se předešlo dalším vražedným útokům, elitním tým analytiků FBI sestavuje osobnostní profily sériových vrahů a snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: částečně viděno
Hodnocení celého seriálu: –

Po pár měsících od ukončení Myšlenek zločinců nadešel čas se vrátit k pilotu a je to tedy pořádný návrat. Žádný David Rossi, Penelope Garcia je tu zastoupena minimálně, zkrátka, na co si člověk za ty roky zvykl, tu zatím ještě chybí.

Co tu ale nechybí, jsou citáty, to je věc, která prostě přirostla k srdci, člověk se i něco dozví. Citáty rozhodně nejsou jedinou věcí, která rozšiřuje obzory, dále hlavní nosný prvek psychologie. Pořád se sice jedná o kriminálku, ale je tu kladen neskutečný důraz na popudy lidí, chování, pohnutky a důvody, to já můžu.

Jak už jsem psal, chybí mi tu prostě Rossi a Penelope jako by tu taky ani nebyla. Každopádně obsazení je skvělé, člověk už v pilotu sleduje i psychiku hlavních postav, jsou tu rozmanité charaktery věrohodně ztvárněné.

Příběh pilotu je docela zajímavý, ukazuje, že má být divák obezřetný a nevěřit hned nejjednoduššímu vysvětlení. V podstatě je děj takový klidnější, jsou tu epizody značně vyhrocenější, s jiným tempem, ale ani jedny nejsou špatné. Za mě tedy asi největší mínus prvního dílu je absence pozdějších postav.

  • citáty
  • psychologie
  • poutavý příběh
  • absence postav
80 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
andrea168

andrea168

Criminal Minds jsem milovala. Jenze pak se do nataceni zacala plest politicka, genderova a kyhovyrajeste...
před 3 roky
Petyer

Petyer

serial som dopozeral az do konca a jednoznacne nelutujem, jeden z mojich top serialov, na ktore som sa...
před 3 roky
Další články k tématu