Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
23. 9. 2020 17:50 − 4202× − 0

Tady Vorel, volá Vorel! Štolfa v novém na Pačejov

Při Rally Bohemia se bývalý tovární jezdec Jindřich Štolfa uvedl 5. místem mezi historiky za volantem Favoritu. A se stejným vozem je zpět.

Letošní sezóna je poznamenána řadou neznámých a i v době psaní tohoto článku nemůžeme vzhledem k dynamickému vývoji situace okolo čínské chřipky garantovat, že o víkendu vše proběhne, jak by mělo, ale pokud okolnosti dovolí, v Pačejově se letos podruhé ukáže za volantem Škody Favorit příbramského týmu Motorsport & Services s.r.o. Jindřich Štolfa, kterému bude číst noty netradičně Václav Vorel. Pro zkušeného mitfáru půjde o pomyslené doplnění trojlístku škodováckých továrních jezdců z 90. let, jelikož již dříve usedl vedle legendárních Emila Trinera a Vladimíra Bergera. Zatímco divácky nesmírně populárního příbramáka Emila Trinera navigoval Vašek Vorel hned třikrát, poprvé v Blovicích s kitem k druhému místu, podruhé se spolu sešli v historikovi Škodě 130 RS téměř o 10 let později v bronzovém Pelhřimově a do třetice všeho dobrého se ukázali zase s jinou technikou v podobě Fabie R2 v Hustopečích2014, kde z toho byl opět bronz ve třídě. K Vláďovi Bergerovi pak Vašek Vorel usedl do jeho neméně slavné úzké Octavie v Jeseníkách 2008 a posádka brala 15. místo absolutně. Nyní tedy startem s Jindrou Štolfou doplní Vašek Vorel tovární sbírku jezdců, kterým četl noty. A aby těch historických perliček nebylo málo, můžeme ještě zmínit dvojici Talián – Vorel, která jela v Příbrami 1995 s Favoritem a jak dnes zúčastnění přiznávají, v případě jezdce nechybělo mnoho, aby taktéž jako výše jmenovaní reprezentoval okřídlený šíp.

Před nově složenou posádkou nebude jednoduchý úkol, protože se bude snažit navázat na kvalitní vystoupení z okolí Mladé Boleslavi, kde Jindra Štolfa vybojovat 5. příčku absolutně a 1. ve třídě E1, když nad jeho síly byli jen soupeři s někdy mnohem silnějšími vozy. Na Invelt Rally Pačejov, která je letos premiérově zapsána do kalendáře dvoudenního mistráku, nebude na Štolfu s Vorlem čekat vůbec snadná konkurence, protože svou přihlášku poslalo organizátorům hned 54 dvojic, což je číslo, které v MČRHA nevídáme pokaždé. Posádka Favoritu vyrazí na trať sice jako 19. v pořadí, avšak jak ukazuje pohled na jména a techniku před ní, jedná se o silnější vozy a z třídy E1 jsou Štolfa s Vorlem, řečeno tenisovou terminologií, nejvýše nasazenými. Jelikož pole MČRHA jede jen první etapu, posádky bude čekat osm rychlostních zkoušek, které dohromady dají 82 ostrých kilometrů, jejichž absolvování dá odpověď na otázku, jaká jména budou nejrychlejší v cíli. Co ke svému startu říká sám Jindřich Štolfa? "Jsem velmi rád, že po úspěšné Rally Bohemia navazujeme na spolupráci s Vlastou Čuřínem a pokračujeme ve vývoji jeho vozu."

Ke pačejovskému startu dodává Vlasta Čuřín, jenž zajišťuje techniku: "Jindra Štolfa pro mě byl vždy vzorem a jsem proto velice rád, že můžeme pokračovat ve spolupráci. Na základě testů jsme zapracovali na novém nastavení vozu, které se osvědčilo při Bohemce a další test nás opět na příbramsku čeká v tomto týdnu těsně před startem Pačejova. Přeji posádce hodně štěstí a na tomto místě bych rád poděkoval Zdeňkovi Hawlovi za podporu a zkušenosti z jeho strany. Nemůžu zapomenou poděkovat celému týmu za jejich práci a bezpočet hodin, které strávili na dílně. V neposlední řadě děkujeme Automoto klubu Pačejov, že můžeme startovat pod jejich záštitou a organizátorům přeji bezproblémový a úspěšný průběh celé soutěže a aby se vůbec mohla odjet," uzavírá za tým Motorsport & Services s.r.o Vlastimil Čuřín.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!