Na nový kostel v Neratovicích už lidé darovali přes 100 000 Kč | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Na nový kostel v Neratovicích už lidé darovali přes 100 000 Kč


Neratovice – Neratovice jsou známé jako město chemického průmyslu, které bylo v roce 1957 komunisty záměrně založeno bez kostela. Ten ale místním chybí a založili proto veřejnou sbírku na jeho stavbu. Už vybrali přes 100 000 Kč.

„Na pár cihel, těším se na nový kostel, přeji zdar tomuto bohulibému projektu“ či „jedu v tom s vámi“ – to je jen pár ze vzkazů, které se objevují na transparentním účtu farnosti Neratovice, přes který se místní snaží vybrat zbývajících 36 milionů Kč nutných na stavbu nového duchovního a komunitního centra podle návrhu předního českého architekta Zdeňka Fránka.

„S propagací sbírky jsme začali zhruba před měsícem, to že už teď máme prvních 100 000 Kč, je pro mě signálem, že projekt zaujal a má to celé skutečně smysl,“ říká europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), který je patronem realizace stavby a pomáhá s výběrem peněz na projekt multifunkčního kostela za celkem 80 milionů korun.

„Máme za sebou důležitý první krok, prvních 100 000 korun. Cesta bude ještě dlouhá, rozhodně ale věřím, že to i v této náročné době zvládneme!“ je optimistický další patron sbírky, herec a režisér Jiří Strach.

Nový kostel má potenciál stát se vyhledávanou kulturní památkou. Je navržen tak, že připomíná loď, Noemovu archu, k níž přistupuje člověk (kostelní věž) a dotýká se jí. Kostel bude zasvěcen Nejsvětější Trojici a odkazuje na osobnost Kardinála Josefa Berana.


Více informací:
1) Transparentní účet:
https://www.csas.cz/cs/transparentni-ucty#/000000-5746203309/Rimskokatolicka-cirkev-Neratovice
2) https://kostelneratovice.cz/
3) https://www.zdechovsky.eu/aktuality/lide-z-neratovic-chteji-zmenit-komunisticke-mesto-bez-kostela








Kontakt:

Jitka Fialová
tisková mluvčí, PR manažer
fialova@zdechovsky.eu
www.zdechovsky.eu
+420777022156
+32 (0) 2 28 37


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 23. 9. 2020 22:28
Kategorie: Kultura
Název zdroje: Tomáš Zdechovský, europoslanec (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Tomáš Zdechovský byl v roce 2019 podruhé zvolen za KDU-ČSL do Evropského parlamentu. Je místopředsedou výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), koordinátorem Evropské lidové strany ve výboru pro rozpočtovou kulturu (CONT), a dále působí ještě ve výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE).
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.