InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Premiéra se nepovedla. Kohouti ztratili proti Brodu třígólový náskok

Hokejisté Havlíčkova Brodu smazali v Táboře tříbrankovou ztrátu během sedmi minut. Z vyrovnání na 4:4 se radoval Aleš Padělek. , Autor: Josef Janda

Hokejisté Havlíčkova Brodu smazali v Táboře tříbrankovou ztrátu během sedmi minut. Z vyrovnání na 4:4 se radoval Aleš Padělek.     Autor: Josef Janda

TÁBOR - Na první utkání nové druholigové sezony nebudou hokejisté HC Tábor vzpomínat rádi. Ve středečním souboji s Havlíčkovým Brodem totiž ztratili tříbrankový náskok, což se jim nestalo za celou loňskou sezonu! Na začátku 46. minuty vedli ještě 4:1, pak se ale hosté dvěma slepenými góly dostali na dostřel. Honbu Brodu za vyrovnáním završil v 53. minutě na konci přesilovky Aleš Padělek – 4:4. Tým označovaný za favorita skupiny Jih získal před vlastními diváky v nových modrých dresech nakonec pouze bod, protože prodloužení ukončili hokejisté z Kotliny už po 26 sekundách. Richard Cachnín se trefil v utkání už podruhé – 4:5. Gólman Kristián Kolář také neměl svůj den, když za něj prošla každá pátá střela na bránu.

 

HC Tábor – BK Havlíčkův Brod 4:5p (0:1, 2:0, 2:3 – 0:1), branky a nahrávky: 22. Matušík (Šulek, Havelka), 30. Bárta (Doktor, Šulek), 42. Dančišin (Havelka, Heřman), 43. Kříž – 10. Cachnín (Tecl, Holenda), 46. Hrala (Košťál), 47. Mlynář (Kliment, Kalač), 53. Padělek (Mlynář, Košťál), 61. Cachnín (Hrala), rozhodčí Kraval – Horažďovský, Hlinka, vyloučení 4:5, navíc Smutný (H. Brod) 10 minut, využití 1:1, 857 diváků.

HC Tábor: Kolář (Novák) – Pařízek, Radoš, Černý, Havelka, Kříž, Doktor, Bouška – Matiášek, Škoda, Přibyl – Šulek, Matušík, Bárta – Dančišin, Zayml, Tejko – Heřman, Šedivý.

BK Havlíčkův Brod: Nedvěd (Chaloupek) – Vála, Kliment, Smutný, Dudycha, Dvořák, Krejčí, Benák – Mlynař, Čejka, Voříšek, Valenta, Cachnín, Tecl, Hrala, Padělek, Košťál, J. Ludvík, T. Ludvík, Kalač.

Kohouti vstoupili do zápasu nervózně a už po 38 sekundách pykali za příliš mnoho hráčů na ledě. Hokejisté z Kotliny ale přesilovku nevyužili, podobně neúspěšní byli o několik chvil později i domácí borci. Hosté se radovali v 10. minutě, kdy se střelou z kruhů prosadil Richard Cachnín – 0:1.

Druhá perioda byla v nepovedeném zápase asi tou nejlepší táborskou pasáží. Hned v úvodu vybojovali kohouti téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři a Jakub Matušík z ní vyrovnal na 1:1. V polovině zápasu ujel Jan Bárta a poslal Táborské do vedení 2:1. Domácí gólman se v prostřední periodě příliš nezahřál a jeho zásahy by se daly spočítat na prstech jedné ruky.

Třetí část začali domácí také dobře. Během minuty dvakrát skórovali a na kostce svítilo pohodové vedení 4:1. Kohouti vzápětí přežili i oslabení a zdálo se, že se nemůže nic stát. Opak však byl pravdou. Hosté se během půlminuty dostali na dostřel a táborský trenér Arpád Györi sáhl po time-outu. Zřejmě nabádal útočníky k důslednější defenzivní činnosti, potřebné uklidnění ale nepřišlo.

V 51. minutě usedl na trestnou lavici Vladimír Škoda a v závěru jeho dvouminutového pobytu srovnal Aleš Padělek na 4:4. Ve chvílích ztraceného vítězství mohli domácí přijít i o všechny body, pokus Tomáše Ludvíka skončil ale naštěstí pro Tábor nad brankou. Prodloužení trvalo pouhých 26 sekund, kdy Richard Cachnín sám před Kolářem nezaváhal – 4:5.

Diskuse k článku - 4 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anoNym 

    Reagovat

     

    Bohužel ukazuje se že někteří táboráci jsou totálně z formy. Nechápu v prodloužení nasazení Matušíka a Černého oba dva někam vytrejdovat i zadarmo

    Vloženo 24.9.2020 13:33:37

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Třeba někam opravovat silnice, asfaltéru je nedostatek, firmy to pak šulí jako hokejisté.

      Vloženo 24.9.2020 15:10:24

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Pravda, brankář byl slabší článek, ale nejen on. Včera nehrál Tábor, jakého ho známe, byl dost slaboučký. Ale měl pár krátkých chvilek, kdy šlapal jak hodinky, ale ještě více chvilek, kdy postával u čučel, jak okolo něj soupeř hraje a dělá si, co chce.

    Vloženo 24.9.2020 12:03:50

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Svůj den měli všichni táboráci, vždyť se kolikráte i několik minut v kuse nedostali ani za červenou čáru, a fyzicky odpadli cca. 15 min před koncem, nic nestíhali.

    Vloženo 24.9.2020 11:17:59

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace