Hokej v číslech: Motoru vystřílel postup. Oslní i extraligu?

Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Slovo nováček bychom ve spojení se Zdeňkem Doležalem normálně nepoužili. Útočník Českých Budějovic má za sebou desítky zápasů v mládežnické reprezentace a přes tři stovky utkání v první soutěži. Na svoji extraligovou premiéru si ale počkal až do 27 let!

Dočkal se, a to ve své třetí sezoně na jihu Čech. Doležal patřil v loňské sezoně k hlavním pilířům českobudějovického útoku, který demoloval jednu obranu soupeře za druhou.

V 50 utkáních nasázel 25 branek, z toho 14 v přesilovce! Byl tak nejlepším střelcem Motoru a celkově třetím nejproduktivnějším hráčem. Druhé nejvyšší soutěži jednoznačně vévodil v počtu střel na branku (19,27 za 60 minut).

Nebylo divu, že se v žebříčku TOP 100 nejlepších hráčů sezony Chance ligy umístil na 11. pozici. V Budějovicích samozřejmě zůstal s tím, že se bude v extralize starat o to, co dosud. O ofenzivu.

Po dvou zápasech je brzo na obšírné hodnocení, zejména u extraligového nováčka, který oba dosavadní duely prohrál. Výkony Zdeňka Doležala se však dají označit za jednu z pozitivních zpráv z kádru Václava Prospala.

Bývalý forvard Litoměřic či Slavie má na kontě dvě asistence, obě z utkání proti Mladé Boleslavi. Především se však prokazuje svoji proslulou střelbou. Podívejte se.

Se 13 střeleckými pokusy je nejčastěji pálícím hráčem Motoru. V rámci extraligových útočníků mu patří 7. místo!

Týmu vévodí i se 7 střelami na branku, v extraligovém srovnání se umisťuje na 14. pozici.

A nezapomeňme na nejnebezpečnější střelecké pokusy, tedy ty z prostoru slotu, kterými brankáře soupeře ohrozil již 6krát. V týmu je nejlepší, v extralize 16.

To jsou skvělá umístění, která ještě více vynikají, vezmeme-li v potaz, že Doležal má za sebou své první zápasy v nejvyšší soutěži.

Abychom se ale nebavili bez obrazového materiálu, pojďme se na všech jeho sedm střel na branku podívat i na videu!

V úvodním kole proti Hradci Králové vyslal Doležal tři střely. Nejnebezpečnější byla hned jeho první, kterou se snažil ohrozit hostujícího gólmana z předbrankového prostoru. Svým třetím pokusem pak zahrozil z levého kruhu při přesilovce, což je pozice, na které ho budeme vídat velmi často.

Mnohem zajímavější byl druhý zápas proti Mladé Boleslavi, v němž, jak už bylo řečeno, nasbíral Doležal dvě asistence.

Při první ve 25. minutě to byl ale on, kdo se v mezikruží tvrdě opřel do kotouče. Ten nakonec skončil v brance, gól byl však připsán tečujícímu Martinu Novákovi. Během druhé akce, která ve videu není, pak Doležal využil rychlého přečíslení a přesným pasem připravil gólovou situaci pro Jakuba Suchánka.

V utkání se postaral ještě o další tři střely, jedna z toho byla v přesilovce, druhá z hranice pravého kruhu a třetí z prostoru před brankovištěm.

Závěr

Uvidíme, jak se bude nováčkovi z Českých Budějovic, který stále čeká na první body, dařit v příštích kolech. Neméně zajímavé však bude sledovat progres Zdeňka Doležala, jehož střelecké schopnosti byly dlouho k vidění „pouze” v první soutěži.

Až doteď.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz