CO VY NA TO: Jirkov zakázal pití alkoholu na veřejnosti po celém městě. Platí několik výjimek
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Jirkov - Zastupitelé schválili obecně závaznou vyhlášku, která zakazuje pití alkoholu na veřejných prostranstvích po celém Jirkově. Ruší se tím vyhláška z loňského května, která zakazovala požívání alkoholických nápojů na desítkách určených míst ve městě.

Jak na jednání zastupitelstva upozornil ředitel městské policie Martin Řehůřek, předešlá vyhláška strážníkům komplikovala postih opilců. Ti se totiž častokrát pouze přemístili do lokalit, na něž se zákaz pití alkoholu nevztahoval.

Nová „protialkoholní“ vyhláška stanovuje i některé výjimky. Zákaz požívání alkoholu na veřejnosti neplatí na Nový rok, o Velikonoční pondělí, na Mikuláše a na Silvestra. Zákaz ve stanoveném čase neplatí ani pro zahrádky a předzahrádky restaurací a při větších kulturních, sportovních nebo prodejních akcích.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru