reklama

Report: Svatohorský Downtown v Příbrami vyhrává Marek Petelík

Autor: Vlastimil Šafr, kategorie: Report, vydáno: 24.9.2020

Svatohorský Downtown potvrdil svoje kvality. Na trati byl vidět desetiletý frajer, beznohý Pahýl, několik dívek i Mára Petelík.

Sobota s datem 19. září patřila v Příbrami milovníkům jízdy na kolech. Do okolí Svaté Hory se sjelo okolo stovky jezdců, kteří se utkali již počtvrté o prvenství ve Svatohorské Downtownu.

Několik měsíců intenzivní práce a energie se 19. září proměnilo v 1800 metrů dlouhou trať závodu, která skýtala 15 překážek. Od ranních hodin pobíhalo v okolí Svaté Hory a Pražské ulice několik desítek organizátorů a dobrovolníků, kteří stavěli překážky, stany, zábrany a další potřebné vybavení.

Desátá hodina byla důležitá pro jezdce, protože se otevřela registrace. Zde na ridery čekal ověřený tým registračních holek, které všechny postupně odbavily a také vybavily. V tu dobu se dokončovaly poslední vychytávky na trati, kterou v letošním ročníku ročníku připravoval tým Marcela Provazníka (člověk, který umí řídit všechno na světě). Okolo polední již byli na svých místech traťový komisaři a z vysílaček se ozval povel ? Můžeme spustit trénink. Do ulice města se postupně začali pouštět jezdci, kteří si naskakovali překážky a objevovali novinky na trati.

Počasí organizátorům opět přálo. „Počasí je alfa a omega každé venkovní akce. Měli jsme připravenou i "mokrou“ variantu, ale věřili jsme. Letošní závod byl specifický i tím, že jsme do posledních chvil nevěděli, jestli nebude závod kvůli aktuálním omezením zrušen. Vše naštěstí vyšlo," sdělil s úlevou hlavní organizátor závodu Vojta Hrach.

Na závodu se podílelo opět několik desítek dobrovolníků, který patří z úst organizátorů obrovský díky.

Pro diváky byly podél trati připravena 3 místa s občerstvením. Zde došlo k menším provozním problémům, které jsou jednou z mála mínusových stránek letošního ročníku Novým záchytným bodem byl bar hudebního klubu Pojistka, který byl umístěn pod Průmyslovou školou. „Z naší strany bylo toto místo jedním z nových a pozitivních bodů závodů. Lidé se zde zastavovali, odpočívali a mohli sledovat v klidu jezdce na trati a potkávali své známé,“ uvedl Vojtěch Hrach. V rámci doprovodného programu byla připravena také CZC.cz Game Zone, testovací jízdy vozy KIA nebo stánek s merchendesing.

Jezdci byli v první jízdě seřazeni podle toho, jak si vyfasovali registrační číslo na prezenci. Za zmínku stojí, že nejmladšímu účastníkovi bylo pouhých 10 let. Na startovní listině bylo i několik dívek. Všechny tyto fakta se promítla v tom, že ocenění byla po konci závodu rozdělena mezi 5 kategorií (Junioři, Open, Masters, Elite, Ženy).

První jízda ukázala na časomíře, že rozdíly mezi nejlepší budou minimální. V nejprestižnější kategorii Elite o první místo bojoval dačický démon Saša Sidor a energií nabušený Mára Petelík. První kolo vyhrál Saša Sidor, kterému nikod jiný neřekne jinak než Demo. Ve druhém kole si pořadí prohodili a vítězem se stal tedy Marek Petelík. Výsledky ostatních kategorií jsou níže.

"Letos jsem do Příbrami vyrazil o den dřív, abych se zapojil do místní supr sehraný downtown working party, kucí jsou to velký srdcaři a nachystali letos skvělou trať! Parádně šejpli Svatohorský sad – super velký klopky, bavící flow a v kombinaci s řvoucím fandícím lidem udělali z týhle části tratě dle mýho nejlepší pasáž. Klobouk smekám před všema, co se na čtvrtým ročníku podíleli, celá akce šlapala od rána až po chvíli, kdy jsem si před zaplněmým náměstím přebíral krásnou trofej za druhý místo! Jsem rád, že downtown v Příbrami dělají ty správný lidi a dělají ho parádně,? přiblížil z jezdeckého pohledu závodu Saša Sidor 

Jedinečnost příbramské downtown zastávce dává také kreativní stránka závodu. O tu se již několik let stará tým La Vozdob to I tentokrát rozehrály tyto kreativní slečny hru plnou barev a nápadů.

Letošní ročník byl dle slov organizátorů zatím jeden z tich nejúspěšnějších po organizační i sportovní stránce. Úklid závodu byl koordinovaný. Zranění nebyla vážná. Jednou malou kaňkou je nekonání se afterparty. Kluci z Příbrami si to ale vynahradí. Již nyní ladí termín na 2021. Prozatím to vypadá na 22. květen.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí