Hlavní obsah

Gólman Mendy jde v Čechových stopách z Rennes do Chelsea

Praha

Šestnáct let po příchodu Petra Čecha získala fotbalová Chelsea dalšího brankáře z Rennes. Novou posilou londýnského klubu se stal senegalský reprezentant Édouard Mendy. Chelsea za něj podle britských médií zaplatila 22 milionů liber (648 milionů korun).

Foto: Lee Smith, Reuters

Novou posilou londýnského klubu bude senegalský reprezentant Édouard Mendy

Článek

"Mendyho příchod zvýší konkurenci, což bude přínosné. Kepa i Mendy se budou snažit, aby chytali," uvedl trenér Chelsea Frank Lampard k nové posile, která podepsala smlouvu na pět let.

Španělský gólman Kepa Arrizabalaga, který přišel do Chelsea předloni za rekordních 80 milionů eur, v úvodu nové sezony opakovaně chyboval. Naposledy se podepsal v neděli pod prohru 0:2 s obhájcem ligového titulu Liverpoolem.

Mendy má za sebou jednu sezonu v Rennes. Předtím chytal ve Francii za Remeš, které pomohl k postupu do nejvyšší soutěže. Jeho angažování podle médií doporučil vedení Chelsea i Čech, který pracuje v klubu jako poradce sportovního a technického úseku.

"Jsem nadšený, že jsem v Chelsea. Je to pro mě jako sen být v tomhle úžasném týmu a pracovat s Frankem Lampardem a ostatními. Už se nemůžu dočkat," uvedl téměř dvoumetrový Mendy.

Rennes na Mendyho přestupu výrazně vydělá. Loni za něj zaplatilo podle neoficiálních údajů čtyři miliony eur (108 milionů korun).

Reklama

Související témata: