Žáci dubského gymnázia se učí v zahradě školy
Foto: archiv školy
Teplice

Dubí – Na Gymnáziu Jana Ámose Komenského v Dubí se rozhodli v mezích možností zpříjemnit dobu rouškovou. Od pátku 18. září platí ve školách povinnost nosit roušky a řada dětí má s tímto opatřením podle pedagogů problémy. Kromě skutečnosti, že se přes roušky špatně dýchá, objevují se i další potíže. Například se zamlžováním brýlí a podobně.

„Důležité je umět si poradit,“ uvádí k situaci výchovná poradkyně školy Eliška Takáčová. Na dubském gymnáziu, jak dodává, nepodlehli skepsi a využili umístění školy. Budova se nachází v prostorné zahradě, u poměrně málo frekventované komunikace. Vedení školy se proto snaží, aby tady žáci trávili co nejvíce času. „Děti jsou venku o všech přestávkách a na zahradě pobývají i velkou část vyučovacích hodin,“ vysvětluje poradkyně.

Kromě toho škola využívá intenzivně možnost, kterou poskytuje projekt Podpora polytechnického vzdělávání a gramotnosti v Ústeckém kraji ÚK IKAP A2. Jeho prostřednictvím je žákům hrazená doprava na nejrůznější exkurze. „Už během září si žáci užili exkurzi do Kutné Hory, kde v knihtiskařské dílně rozvíjeli čtenářskou gramotnost. Současně tady mohli při ovládání starých tiskařských strojů vyzkoušet své praktické dovednosti v oblasti technického vzdělání.“

V pondělí 21. září se podle Elišky Takáčové vydaly čtyři třídy do Božího Daru. Zde žáci v rámci přírodovědných předmětů a terénní výuky prozkoumali místní rašeliniště a navštívili vlastivědné muzeum. „V posledním zářijovém týdnu plánujeme další exkurzi pod názvem Poznej dvě země Krušnohoří - Cínovecké rašeliniště. Lokalitu už děti znají, protože tu trávily vloni týdenní pobyt, financovaný pro změnu z projektu Ústeckého kraje ÚK IKAP B2,“ uzavírá k současným aktivitám školy Takáčová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru