Muž, který málem utýral štěně, se podruhé vyhnul vězení. Uhradil náklady na léčbu

Amy se zachránit nepodařilo.

Týraná fenka Amy

Příběh štěněte Amy dojal snad celé Česko. Bývalý majitel Petr Papež fenku málem utýral k smrti, od soudu odešel s podmínkou. Spolku Pes nejvěrnější přítel, který se o zraněného pejska staral, měl navíc uhradit náklady na jeho léčbu. To neudělal, proto státní zástupce podal návrh na jeho uvěznění. Těsně před soudem ale Papež peníze poslal.

Pokud by Papež částku 70 tisíc korun, kterou spolek vyčíslil za operace, rehabilitace a další léčbu, kterou musela Amy projít, hrozilo mu vězení z důvodu neplnění podmínky. Státní zástupce proto k soudu podal návrh na výkon trestu ve věznici. Zhruba týden před soudním líčením ale Papež peníze poslal. Informoval o tom portál Krimi Plzeň.

Jméno Petr Papež obletělo republiku před třemi lety. Papež se k tehdy měsíční fence choval otřesně. Kopal do ní, bil ji a dokonce ji zvedl do vzduchu a mrštil s ní o zeď. Následkem toho měla Amy zpřerážené kosti v různých částech těla a přestala se pohybovat. Když spolubydlící zjistil, že Papež štěně týrá, rozhodl se ho z bytu odnést a předat pracovnici spolku Pes nejvěrnější přítel.

Pracovnice se s pejskem vydala k veterináři, který zjistil smutnou skutečnost. Papež nikdy nad svým počínáním neprojevil lítost a ani nezjišťoval aktuální stav feny. Soudce mu v roce 2018 kromě podmínečného trestu uložil také uhradit náklady na některé z operací, které muselo štěně podstoupit, aby přežilo. Činily tehdy 18 tisíc korun, postupně ale rostly a spolek Pes nejvěrnější přítel si nemohl dovolit je všechny zaplatit.

Náhradu proto ochránci vymáhali u soudu, který jim dal za pravdu a Papež tak musel poslat 70 tisíc korun, které spolek utratil za operace, rehabilitace, doplňky stravy či léky pro posílení imunity.

Mladá fenka, která po hozením o zeď zůstala v péči spolku, trpěla nejen fyzickými, ale i psychickými problémy. Měla panickou hrůzu z mužů a často se strachy pomočovala. Ani náročné operace nakonec nevedly k její záchraně. Letos v březnu Amy zemřela.

Tagy: