Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Topná sezona začíná. Teplárna začala s nahříváním 163 kilometrů dlouhé distribuční sítě

Českobudějovická teplárna startuje novou topnou sezonu. Dnes začala celý rozsáhlý distribuční systém, měřící 163 kilometrů, nahřívat, aby už o chladném prodlouženém víkendu mohla teplo dodávat do sítě.

„Dodávky teplé užitkové vody či tepla pro technologické účely poskytujeme zákazníkům celý rok. Nicméně vytápění pro 1200 odběratelů a 29 tisíc domácností je sezonní. Vždy jsme připraveni ho zahájit od konce srpna, neboť legislativa definuje otopné období od 1. září do 31. května následujícího roku. Ale reálně o tom vždy rozhoduje aktuální počasí,“ vysvětluje předseda představenstva teplárny Václav Král.

Topná sezona formálně začíná po 1. září, pokud průměrná denní teplota venkovního vzduchu klesne dva dny po sobě pod 13 stupňů Celsia a předpověď počasí neočekává v nadcházejících dnech oteplení. Podle rozmarů přírody to bývá v září, ať již zkraje, v půlce či na jeho konci. Proto každá topná sezona trvá různý počet dnů.

„Není to jako zatopit v kamnech. Přece jen provozujeme nejrozsáhlejší systém centrálního zásobování teplem v kraji. Na rozdíl od vlastních zdrojů tepla se ale naši zákazníci nemusí prakticky o nic starat. Vedle tepelné pohody jim garantujeme plný servis po celý rok a dodržování veškerých legislativních požadavků,“ dodává místopředseda představenstva Tomáš Kollarczyk.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky teplárna, topná sezona, topení, České Budějovice, teplo, Václav Král

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Topná sezona začíná. Teplárna začala s nahříváním 163 kilometrů dlouhé distribuční sítě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.