Akcie

Adam a jeho cesta k obchodování akcií

Akcie mám rád, jsou skvělý nástroj pro investory a pokud se jim věnují, nosí solidní zisky.

A jsem rád, že nejsem sám, kdo má rád akcie. Za poslední rok prošly mým kurzem stovky studentů a získali tak znalosti, které je hodně posunuly dopředu. Adama jsem se rozhodl trochu vyzpovídat a podělil se o svůj pohled na akcie – proč se jim věnuje, co mu dal kurz i do čeho zatím investoval.

Pojďme na to.

Adam Lang, student akciového kurzu a investor

Řekněte nám na úvod něco o vás. Čemu se věnujete, kolik vám je…

Mé jméno je Adam Lang a v současné době mým hlavním záběrem je studium na vysoké škole ekonomického zaměření. Je mi 24 let a bydlím v Brně.

Proč jste se rozhodl pro akciový kurz?

O akcie a investování na kapitálových trzích jsem se již dříve zajímal. Byl jsem jedním z prvních lidí, kteří absolvovali certifikační kurz Trhy.cz a přístup pana Zaňky mi přišel velice profesionální a zároveň lidský, tak jsem se rozhodl využít příležitosti a zaplatit si kurz – dodnes jedna z mých nejlepších investic.

„Během krátké doby jsem dostal více znalostí, než samostudiem za dva roky“

Jaké jste měl znalosti, než jste se do kurzu pustil?

Na trzích jsem se pohyboval asi 2 roky, které se nesly v duchu pouze samostudia a četby odborné literatury. Už jsem absolvoval i odbornou zkoušku společnosti EFPA podle zákona o podnikání na kapitálových trzích.

Co vám kurz dal?

Kurz mi dal více než většina mého samostudia i studia na vysoké škole nebo odborná zkouška. Vše je zde popsáno jednoduše a vše člověk nalezne na jednom místě. Během krátké doby jsem dostal více znalostí, než samostudiem za dva roky a především bylo vše spojeno s praxí.

„Za mě jeden z nejlepších a nejobsáhlejších kurzů, které se u nás dají absolvovat a ta cena je za ten rozsah úžasná“

Jak hodnotíte rozsah kurzu a kvalitu podání informací?

Kvalita podaných informací je naprosto dostatečná pro úplné začátečníky i pokročilé investory. Člověk vše nalezne na jednom místě. Za mě jeden z nejlepších a nejobsáhlejších kurzů, které se u nás dají absolvovat a ta cena je za ten rozsah úžasná.

Už jste do něčeho investoval?

Ano investoval, mám již své portfolio z 8 akciových titulů, které buduji tak abych dosáhl svých finančních cílů.

Díky Adamovi za postřehy! A pokud se chcete taky do akcií pustit a zvládnout za dva měsíce to, co by vám samostudiem zabralo dva roky, přidejte se mezi naše studenty!