24. září 2020 • 22:30

Poloma (28) zastavila zranění. Odchovanec Sparty ukončil kariéru

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roman Polom, člen silného sparťanského ročníku 1992, do kterého spadají například Ladislav Krejčí st., Pavel Kadeřábek nebo Jiří Skalák, se rozhodl ukončit profesionální kariéru. Poslední ligový zápas odehrál v květnu 2019. Byť následně přestoupil z Olomouce do Českých Budějovic, další start v nejvyšší soutěži už nepřidal a ani nepřidá. 



„Roman Polom, odchovanec Sparty a jeden ze členů silného ročníku 1992, ukončil v 28 letech kariéru provázenou mnoha zraněními,“ oznámili Letenští na Twitteru.

Svou fotbalovou cestu zahájil Polom v rodném Sokolově, kde oblékal dres tamního Baníku. V dorostu ale přestoupil do Sparty. V sezoně 2008/2009 dovedl výběr Letenských do 19 let coby kapitán k mistrovskému titulu. Byl také členem reprezentačního výběru do 19 let, který v roce 2011 pod trenérem Jaroslavem Hřebíkem vybojoval na mistrovství Evropy stříbro.

Do áčka Sparty nakoukl poprvé v lednu 2010, ale tehdy se ještě neprosadil a nastupoval za B-tým. Posun přišel až o téměř tři roky později, kdy si 3. listopadu 2012 připsal debut za první tým. Nastoupil do druhého poločasu utkání s Mladou Boleslaví (1:1). Premiéru v základu si odbyl v téže sezoně v derby proti Slavii (3:1).

Před sezonou 2014/2015 odešel hostovat do Dukly a poté do Mladé Boleslavi, kam následně v srpnu 2015 přestoupil. Vyzkoušel si také angažmá v Hradci Králové, Olomouci a naposledy se upsal Českým Budějovicím, za které však nikdy do ligového duelu nevyběhl. 

Celkem v nejvyšší soutěži Polom nastoupil do 61 utkání, v nichž zaznamenal 3 góly. Naposledy odehrál soutěžní zápas 3. května 2019, kdy byl u prohry Sigmy ve Zlíně 0:1 v nadstavbě. 

Po trápení se zraněními se teprve 28letý obránce rozhodl ukončit profesionální karieru. „Poly, hodně štěstí, zdraví, radosti a spokojenosti v životě po fotbale!“ popřála svému odchovanci do budoucna Sparta.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud