Tak toto není ani u nás. Debata Matoviče s Blahou ve slovenském parlamentu se zvrhla do naprostého nechutna. Neukazujte dětem

25.09.2020 8:16

Čtvrteční debata ve slovenském parlamentu nabrala vskutku zajímavý směr. Padala slova o „bílé klisně“, kterými označil opoziční poslanec Ľubor Blaha manželku premiéra Igora Matoviče. Předseda vlády pak vrátil poslanci úder a prohlásil, že Blaha měl mít jako student pohlavní styk se zvířetem, doslova prý „mydlil berana“, informují Novinky.

Tak toto není ani u nás. Debata Matoviče s Blahou ve slovenském parlamentu se zvrhla do naprostého nechutna. Neukazujte dětem
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Vítěz slovenských parlamentních voleb v roce 2020 Igor Matovič (OĽANO)

Výměna názorů obou pánů proběhla během interpelací na premiéra. Blaha (Směr-sociální demokracie) nejprve označil premiérovu manželku Pavlínu Matovičovou za bílého koně, kvůli její investici ve výši 600 tisíc eur do krachující společnosti.

„Pane poslanče Blaho, nepřekvapil jste mě. Stejně primitivní otázka jako komunikace vaší politické strany,“ zněla ostrá reakce premiéra.

„Skrýváte se za sukni Pavlínky. Je mi líto, že jsem ji nazval bílým koněm, protože jsem ji měl nazvat bílou klisnou,“ pokračoval Blaha.

„Nazvat moji manželku bílou klisnou dokáže jen idiot vašeho rozměru,“ odpověděl vytočený Matovič, který na poslance vytáhl e-mail, který měl dostat od Blahova spolužáka. „Popsal mi situaci, jak jste byli na nějaké zkoušce a pak celí šťastní jste šli něco popít. Pak jste šli kolem zahrady, kde byl beran. Vy jste přeskočil plot a údajně jste mydlil toho berana. Teď mi řekněte, bylo by morální, kdybych po Slovensku šířil, že Blaha mydlil berana?“ tázal se Matovič.

Poslanec Blaha nyní zvažuje trestní oznámení na Matoviče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…