Hlavní obsah

Nový kouč Satoranského dostal v Chicagu smlouvu na čtyři roky

Chicago

Nový trenér basketbalistů Chicaga Billy Donovan podepsal se slavným klubem smlouvu na čtyři roky. Podle serveru The Athletic si za tuto dobu vydělá 24 milionů dolarů (558 milionů korun). V Bulls povede i jediného českého hráče v NBA Tomáše Satoranského.

Foto: Michael Dwyer, ČTK/AP

Billy Donovan ještě coby kouč Oklahomy.

Článek

"Je to ikonický klub a mít možnost se podílet na tom, aby se znovu postavil na nohy, je pochopitelně velmi lákavé a vzrušující. Vím, že to bude vyžadovat hodně práce," uvedl Donovan při online tiskové konferenci, na které byl v nové funkci představen.

Pětapadesátiletému trenérovi vypršela pětiletá smlouva v Oklahomě, s níž dokázal pokaždé postoupit do play off. Tým si pod jeho vedením připsal 243 výher a 157 porážek a měl úspěšnost 60,8 procenta. Vyšší úspěšnost mají z aktivních trenérů jen Nick Nurse z Toronta, Steve Kerr z Golden State a Gregg Popovich ze San Antonia.

V Chicagu Donovan nahradil Jima Boylena, kterého vedení po nevydařené sezoně v srpnu odvolalo. O kouče, jenž skončil třetí v anketě o Trenéra roku NBA, v Chicagu hodně stáli.

"Jakmile se ukázalo, že je k mání, neúnavně jsme se snažili ho přesvědčit a dokázat Billymu, že jsme pro něj to pravé místo. A povedlo se," uvedl viceprezident Bulls pro basketbalové záležitosti Arturas Karnišovas.

Reklama

Související témata: