25. září 2020 • 11:00

Bizár v Makedonii, malé brány pro EL! Mourinho se divil: Vyrostl jsem?

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Evropská liga občas nabízí dost bizarní situace. A obzvlášť v předkolech, kdy jsou ještě ve hře i celky z ne zrovna elitních fotbalových zemí. Ve čtvrtek se o tom přesvědčil anglický Tottenham, který v Severní Makedonii vyřadil tamní Shkendiji Tetovo (3:1). Před zápasem se ovšem musely narychlo měnit brány, protože gólmani anglického týmu si na rozcvičce všimli, že jsou menší, než by podle platných regulí být měly…



Něco podobného byste možná čekali na okresní úrovni. Tottenham ale špatné rozměry bran překvapily na prestižní evropské scéně. Stadion Shkendije nesplňuje regule UEFA, proto se hrálo ve Skopje, v makedonské národní aréně.

Jenže už před utkáním si brankářské duo Tottenhamu – Joe Hart a Hugo Lloris – všimlo, že tady něco nesedí.

„Gólmani v bráně žijí a dobře vědí co a jak. Já brankář nejsem, ale když jsem natáhl ruce, taky jsem hned vnímal rozdíl. Reklamovali jsme to u delegáta UEFA,“ líčil po utkání kuriózní předzápasovou situaci kouč Spurs José Mourinho.

Výsledek přeměření? Na výšku o pět centimetrů menší. Předepsaná velikost je 244 centimetrů, tady kousek scházel. „Požadovali jsme, aby brány byly nahrazeny správnými,“ podotkl Mourinho. Tak se stalo, pořadatelé vše brzy uvedli do pořádku.

José Mourinho se vyfotil v menší bráně
José Mourinho se vyfotil v menší bráně

Zkušený trenér, který měří 174 centimetrů, pak vtipkoval na svém Instagramu. Vyfotil se ve špatné bráně a k příspěvku napsal: „Nejdřív jsem myslel, že jsem vyrostl, ale pak jsem zjistil, že brána je o pět centimetrů menší.“ Mourinho sdílel i fotku Huga Llorise, který bez problémů dosáhl až na břevno.

Francouzský gólman zůstal v Makedonii jen na střídačce, soutěžní premiéru v dresu Tottenhamu si odbyl zkušený Joe Hart. A anglický favorit si poradil, po gólech Lamely, Sona a Kanea vyhrál 3:1.

„Nehráli jsme nijak skvěle. Ale bylo to tak akorát. Hráči, kteří naskočili ze střídačky, byli rozdíloví, dali nám jinou intenzitu,“ hodnotil pak Mourinho. Od postupu do skupiny jeho tým dělí jediný duel, v play off za týden přivítá na svém stadionu Maccabi Haifa.

Tottenham Hotspur Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 55. Nafiu

Hosté: 5. Lamela, 70. Son Heung-Min, 79. Kane

Sestavy

Domácí: Zahov – Murati, Krivák, Bejtulai (C), Pavič – Totre, Dita (77. Zejnullai) – Nafiu (85. Ramadani), Ahmedi, Doriev (85. Merdjani) – Ibraimi

Hosté: Hart – Aurier, Alderweireld (C), Sánchez, Davies – Ndombélé, Winks (59. Lo Celso), Bergwijn (65. Lucas Moura) – Son, Alli (60. Kane), Lamela

Karty

Domácí: Bejtulai

Hosté: Winks

Rozhodčí

Palabıyık – Olguncan, Satman (všichni Turecko)

Stadion

National Arena Todor Proeski, Skopje

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud