Již v červnu tohoto roku mělo Divadlo Na Jezerce uvést novou divadelní hru Ze života Čapka, kterou napsal i zrežíroval známý moderátor a herec Petr Vacek, jehož si televizní diváci zamilovali coby Tomáše Jordána z nekonečného nováckého seriálu Ulice anebo jako sebevědomého Milouše v Saturninovi. Kvůli koronavirové pandemii bylo slavnostní uvedení hry na prkna, která znamenají svět, odsunuto na září. A nyní se na webových stránkách objevilo smutné oznámení: „Z provozních důvodů jsme nuceni přesunout premiéru hry. Ruší se tedy plánované veřejné generální zkoušky i reprízy, na které už někteří z vás mají zakoupenou vstupenku.“

Smutní jsou z toho nejenom fanoušci, ale i sám Vacek. „Je mi to fakt moc líto a upřímně mě z toho bolí srdce, že se naše dnešní premiéra hry Ze života Čapka musela zrušit. A vzhledem k nejisté době a provozu Divadla Na Jezerce není jasné, kdy bude,“ stýskal si na Instagramu, zároveň si však zároveň uvědomuje, že „jsou na světě důležitější věci. Radši zruším premiéru, než riskovat zdraví a životy. Ale když něčemu věnujete tolik energie a času a pak je to k ničemu, je to depka…“ přiznal sklesle.

VIDEO: Petra Vacka věšeli háky za kůži na zádech! Proč?

Video
Video se připravuje ...

Petra Vacka věšeli háky za kůži na zádech! Proč? Adriana Krátká/BPŽ

„Rok jsem to psal. Když se začalo zkoušet, přišla první karanténa. Odsunuli jsme zkoušení, odsunuli jsme premiéru. Díky obětavosti všech zúčastněných jsme Čapka nazkoušeli, dali dohromady...“ povzdechl si Vacek. Jak už to totiž bývá, člověk míní, Pánbůh mění. Pouhých pár dní před premiérou se u jednoho z herců objevilo podezření na možnost nakažení koronavirem – u sympatického Martina Letáka, jenž zazářil například v divadelních komediích Pánský klub nebo Striptýz na širém moři.

I on se o tom depresivně rozepsal na svých sociálních sítích: „Přes nejrůznější překážky jsme na tom makali od března… Měli jsme si konečně zahrát pro plný sál, pak to náležitě zapít, zasmát se, jít v klidu spát a zítra se vzbudit zas o něco lehčí… A to vše by se i stalo, kdybych neskončil v karanténě… blbý…“ omlouval se Leták svým hereckým kolegům i divákům.

VIDEO: Hvězda Ulice Petr Vacek: Žena je naštěstí z chudých poměrů, tak mě chápe

Video
Video se připravuje ...

Hvězda Ulice Petr Vacek: Žena je naštěstí z chudých poměrů, tak mě chápe. Markéta Reinischová

„Utěšuju se tím, že mají lidi mnohem závažnější problémy. Stačí zajít na dětskou onkologii do Motola. Taky si připomínám, že je velká zásluha být stále veselý. A že všechno, co nám Bůh posílá, je dobré. A že v tomhle oboru je prohra součástí práce. V Hollywoodu je přece běžné, že režisér připravuje film třeba tři roky a pak všechno krachne...“ domnívá se Vacek.

A jeho fanoušci i herečtí kolegové s ním vřele souhlasí, a dokonce se našli tací, co jeho píli bez řádného ocenění přirovnali k „souloži bez orgasmu“. Konkrétně to byla herečka Jana Polášková (44), známá například z drsného krimiseriálu Sever. „Jani… kam na ta přirovnání chodíš? To sedí,“ souhlasil s ní Vacek pobaveně.

Fotogalerie
37 fotografií