Janinka z Hospody a striptérka z Discopříběhu: Eva Čížkovská i po padesátce strčí do kapsy kdejakou dvacítku

od Šárka Blahoňovská
2 minuty čtení
Hospoda Janinka
Hospoda Janinka

Krásná černovlasá číšnice Janinka byla ozdobou oblíbeného seriálu Hospoda. Ve filmu Discopříběh 2 si střihla trochu odvážnější roli, když v něm ztvárnila tanečnici u tyče. Eva Čížkovská ve svých padesáti čtyř letech vypadá pořád skvěle a na kontě má hned několik filmových rolí.

Narodila se 10. listopadu 1965 a už jako malá se nachomýtla ke světu reklamy. Její maminka totiž dělala na reklamním oddělení ministerstva obchodu. Ráda tancovala a vystupovala v souboru, tanec chtěla i studovat.

Chtěla studovat tanec, ale vyhrálo to divadlo

Uspěla však v Národním divadle, kde účinkovala ve hře Medián. Přijímacími zkouškami na AMU však neprošla, a tak přesedla na divadlo.

Zkušenosti z dramatického kroužku pak zúročila při zkouškách na DAMU, kde už uspěla. Absolvovala pak rolí v Shakespearově hře.

Jejími idoly byla Dana Medřická či Jiřina Jirásková, ona si však našla svůj vlastní styl. Díky němu se dostala k několika televizním a filmovým rolím, ta první větší ji čekala v roce 1991.

Zdroj: Profimedia

Po revoluci totiž natočila film Discopříběh 2, v němž měla jako striptérka i odvážnější scény. Nahota ji však nevadila, dodnes zastává názor, že pokud je využita na plátně vkusně, nemá nic proti.

Jako číšnice Janinka se objevila na televizních obrazovkách v seriálu Hospoda. Na natáčení vzpomíná ráda, jelikož se na něm sešla dobrá herecká parta.

Moderuje a pořádá workshopy

Dále hrála například v seriálu Ohnivý kuře nebo Modrý kód. Aktuálně se však věnuje moderování akcí, pořádá taneční workshopy a nezanedbává ani charitativní činnost.

Jejím snem je si ještě střihnout roli vyšetřovatelky v kriminálním seriálu. Je už skoro třicet let šťastně vdaná.

Autor: Šárka Blahoňovská


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články