Přepravní startup Bolt chce znovu dobýt česká krajská města. Chystá se do Ostravy i Olomouce

Peter BrejčákPeter Brejčák

bolt-ostrava

Foto: Ostrava/Bolt/CzechCrunch

Přepravní aplikace Bolt se znovu chystá do Ostravy a dalších měst

0Zobrazit komentáře

Přepravní aplikace Bolt v České republice opět vyjíždí mimo Prahu do dalších krajských měst. Ještě pod názvem Taxify estonská firma převážela zákazníky také v Ostravě, Olomouci, Plzni a Českých Budějovicích, odkud se před necelými dvěma lety stáhla v reakci na rozhodnutí soudu o tom, že nemůže jezdit s řidiči bez licence.

Od té doby však došlo ke změně legislativy provozovatelů taxislužeb a Bolt se opět snaží využít příležitosti, teď už v souladu se zákony a s licencovanými řidiči. Jak společnost potvrdila pro CzechCrunch, aktuálně najímá řidiče v Ostravě a Olomouci, konkrétní termín spuštění služby pro zákazníky ani termíny expanze do dalších měst však zatím neprozradila.

„Bolt má zájem o spuštění své platformy ve všech českých a moravských městech, ve kterých eviduje poptávku jak ze strany řidičů, tak cestujících, a ve kterých rovněž vnímá, že jejich představitelé mají zájem o to, aby občané mohli tuto moderní službu při přesunech po městě využívat,“ uvedl pro CzechCrunch Roman Sysel, regionální manažer Boltu pro střední a východní Evropu.

Do krajských měst chce společnost zároveň expandovat i se svými dalšími službami, tedy rozvozem jídla Bolt Food a elektrickými koloběžkami, které už provozuje v Olomouci a také v jihomoravských Boskovicích. Na expanzi služeb plánuje v tuzemsku firma vynaložit více než 300 milionů korun a věří, že tím napomůže v regionech vytvořit tři tisíce pracovních míst.

„Partnerským řidičům, kteří se s námi rozhodnou spolupracovat, nabízíme možnost nadprůměrných výdělků a flexibilní pracovní dobu, která jim dovolí kombinovat jejich stávající zaměstnání s řízením pro aplikaci Bolt. Jednáme i s místními taxi společnostmi, kterým můžeme přinést zajímavé navýšení tržeb,“ říká Sysel.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym