V Hálkově ulici se opravuje vodovod a kanalizace. Kdy bude hotovo?
Ilustrační foto
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Severočeská vodárenská společnost (SVS) zahajuje investiční akci v Hálkově ulici na Bezděkově, kde provede rekonstrukci dožilého vodovodu a popraskané kanalizace. Stavba je plánována v koordinaci s investiční akcí města Roudnice nad Labem, které plánuje provést obnovu povrchů i celého uličního prostoru.

V lokalitě se nachází litinový vodovodní řad z litiny, uvedený do provozu již v roce 1932. Vodovod je tak zastaralý, inkrustovaný, s narůstajícím počtem poruch. Kanalizaci tvoří betonové potrubí uložené v rozmezí 1,4 až 2,5 metru. Kamerová prohlídka prokázala korozi materiálu 50 %, vypadlé střepy, praskliny netěsnost ve spojích, tvoří se kaverny, jsou chybně napojené přípojky.

Důvodem k realizaci byla i snaha o koordinaci oprav s kompletní rekonstrukcí uličního prostoru, kterou Město Roudnice nad Labem dlouhodobě plánovalo a již v minulém roce představilo tamějším rezidentům. Zhotovitel jim nyní již také dodal podrobnější informace o průběhu stavby, včetně potřebných kontaktů, do poštovních schránek.

„Pokud je to možné, připravujeme rekonstrukce celých ulic tak, aby vznikaly funkční celky tvořící příjemný životní prostor. Byla by proto škoda nechat je v dalších letech zbytečně jizvit výkopovými pracemi, které mohly být provedeny kdykoli předtím. V rámci pravidelných koordinačních schůzek se snažíme s investory plánovat zásahy do inženýrských sítí. I když nemůže vycházet úplně vše, jsem rád, že alespoň s SVS je v tomto směru dobrá spolupráce,“ říká místostarosta Jiří Řezníček.

V rámci dvou etap rekonstrukčních prací dojde k výměně stávající kanalizační stoky a vodovodu, včetně přepojení domovních přípojek a přípojek od uličních vpustí. V blízkosti křižovatky ulic Hochmanova a Hálkova dojde k výměně podzemního hydrantu určeného pouze pro obsluhu a údržbu sítě v rámci potřeby provozovatele. Stavba proběhne otevřeným výkopem, do kterého bude potrubí kanalizace a vodovodu z větší části uloženo společně.

Investorem stavby, zahájené protokolárním předáním staveniště 14. září 2020, je SVS. Zhotovitel zajišťuje vytyčení inženýrských sítí, výkopové povolení, a to včetně podmínek ke zvláštnímu užívání komunikace pro provádění stavebních prací, zajištění dopravního značení, a zřízení staveniště. 

Vlastní stavební práce začnou na přelomu září a října. Podle smlouvy o dílo má být stavba dokončena nejpozději 2 měsíce od předání staveniště, tj. do 14. listopadu 2020. Město Roudnice nad Labem, dle aktuálních meteorologických podmínek, v návaznosti zahájí kompletní rekonstrukci uličního prostoru. Hálkova ulice se tak nejpozději v příštím roce dočká nového povrchu vozovky, chodníků, ale i řešení parkovacích stání a veřejné zeleně mj. sloužící ke správnému vsakování dešťových vod.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru