Biografie Leonarda Cohena: nové vydání v říjnu

Jedním z bestsellerů letošního jarního Velkého knižního čtvrtka se stala autorizovaná biografie Leonarda Cohena I’m Your Man z pera významné hudební kronikářky Sylvie Simmonsové.

České vydání více než pětisetstránkové publikace s bohatým fotografickým doprovodem v překladu Pavla Pokorného provázely nadšené ohlasy čtenářů i recenzentů. Navzdory uzavření kamenných knihkupectví během jarní koronavirové krize se prodaly čtyři tisíce výtisků.

Na předvánoční trh chystá PROSTOR limitované dárkové vydání, jehož součástí je CD s devíti Cohenovými hity v podání zpěvačky Barbory Mochowe a smyčcového kvarteta Unique Quartet.


S nápadem alba coververzí Cohenových písní v podání talentované zpěvačky Barbory Mochowe přišel nakladatel Aleš Lederer: „Slyšel jsem Báru zpívat Hallelujah na slavnostním večeru k 30. výročí PROSTORU a byl to pro mě nezapomenutelný zážitek. Drobná, štíhlá dívka s tváří madony se postavila před dav šumících hostů s cinkajícími skleničkami a vysekla Cohenovu hymnu čistě a procítěně, že všichni kolem rázem ztichli a naslouchali jako uhranutí. Přistihl jsem se, že zpívám také a že mě přemáhá dojetí. Už tehdy jsme v redakci připravovali vydání biografie Leonarda Cohena, jehož hudba mě provází od mých patnácti let. Napadlo mě udělat něco neobvyklého – připojit ke knize CD s Cohenovými hity právě v podání Báry. Vydáním životopisu a hudebního bonusu vzdávám hold muži, který mě svou tvorbou ovlivnil na celý život. Interpretace jeho písní Barborou Mochowou s doprovodem Unique Quartetu je výjimečná.“

1. října 2020 vyjde biografie v limitované edici v nakladatelství PROSTOR.

Comments

comments

Vyhledat