Hlavní obsah

Divadlo Drak uvede v sobotu premiéru hry Do Hajan!

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Divadlo Drak v Hradci Králové uvede v sobotu premiéru hry Do Hajan! Autorská inscenace režisérky Veroniky Poldauf Riedlbauchové je určená dětem od tří let a stojí na pomezí poetického fyzického divadla a klaunské grotesky.

Článek

Začátek je v 18:00 na hlavní scéně. Jde o druhou premiéru nynější divadelní sezony.

„Jde o odloženou premiéru. Byla původně naplánovaná na květen, tedy ještě na minulou divadelní sezonu, ale kvůli koronaviru byla odložena,“ řekla dnes ČTK mluvčí divadla Martina Marková.

Inscenace vychází ze situace, kdy už by děti měly jít spát, ale najednou v sobě objeví netušenou zásobu energie a zjišťují, že se jim ani trochu spát nechce, to vše k pramalé radosti tatínka, sdělilo divadlo.

Těžištěm tvorby Riedlbauchové se stalo právě poetické fyzické divadlo, vedle toho se věnuje také operní režii, choreografii či tvorbě komponovaných pořadů hudby a poezie. Veronika Poldauf Riedlbauchová se ujala režie a choreografie, Marianna Stránská scénografie, Jan Čtvrtník se postaral o hudbu, Tomáš Jarkovský o dramaturgii a Michal Kříž o lightdesign. Divákům se představí herci Dominik Linka, Luděk Smadiš a Petra Cicáková.

Divadlo Drak na sezonu 2020/2021 naplánovalo čtyři premiéry. Třetí premiérou bude v sobotu 27. února 2021 inscenace Kašparův zvěřinec. Autorkou předlohy je Blanka Josephová Luňáková, dlouholetá členka souboru plzeňského divadla Alfa. Režie se spolu s ní ujal Václav Poul. Jejich inscenace čerpá inspiraci z bajek, uvedlo divadlo.

Čtvrtou, poslední premiérou současné sezony by měla být v sobotu 8. května 2021 autorská inscenace Tomáše Jarkovského a Jakuba Vašíčka nazvaná Čapek. Vychází z dystopických děl Karla Čapka pro diváky od devíti let ve scénografii Antonína Šilara, který s Divadlem Drak spolupracoval na oceňované inscenaci Bílý tesák.

Reklama

Doporučované