K. V. Rais: Kalibův zločin

2. říjen 2020

Román Kalibův zločin je smutný příběh o špatných vztazích v rodině, o touze po mamonu. V dramatizované četbě účinkují Ladislav Pešek, Jiřina Štěpničková nebo Petr Haničinec. Poslouchejte od pátku 25. září do pátku 2. října, každý všední den krátce po 18. hodině.

Režie: Vladimír Tomeš.
Účinkují: Ladislav Pešek, Jiřina Štěpničková, Růžena Merunková, Jarmila Derková, Jaroslav Moučka, Petr Haničinec a Miroslav Doležal.
Rozhlasová dramatizace:
Jiří Hubička.

Kalibův zločin vyšel knižně poprvé v roce 1895, tedy před rovnými 125 lety. 

Hlavním hrdinou smutného příběhu z Podkrkonoší je pětatřicátník Vojta Kaliba, prosťáček a dobrák od kosti, je vmanipulován do sňatku s o mnoho let mladší ženou Karlou.

Spolu s ní si do svého domu přivede i její matku. Obě jsou peněz chtivé a jenom hledí, jak naivního ženicha obelhat. Kolotoč intrik, lží a pomluv se pomalu roztáčí, přičemž jeho hlavním hybatelem je nejčastěji Kalibova tchýně.

Spustit audio

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.