InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Bohumil Melichar: Normalizační zpravodajství – komentované pásmo dobových reportáž

    Úterý 23.4 17:00 - Muzeum Středního Pootaví, Strakonice

  • Klub deskových her

    Úterý 23.4 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

U strakonického gymnázia má vyrůst nová sportovní hala

STRAKONICE - Zastupitelstvo města Strakonice schválilo uzavření smlouvy o spolupráci s Jihočeským krajem. Výsledkem smlouvy má být realizace nové sportovní haly Gymnázia Strakonice. Při naplnění všech smluvních podmínek, vznikne v areálu Gymnázia Strakonice v průběhu let 2022 – 2023 nová sportovní hala s kapacitou hlediště 500 osob a rozměrech hrací plochy 42 x 24 m.


Strakonice se dlouhodobě potýkají s nedostatkem sportovních prostor, které by sloužily veřejnosti, spolkům, ale i školám. Myšlenka realizovat nové sportovní zázemí ve Strakonicích je ve hře již poměrně dlouhou dobu. V průběhu posledních měsíců probíhala jednání představitelů města Strakonice, starosty Břetislava Hrdličky a místostarosty Rudolfa Oberfalcera s vedením Jihočeského kraje zastoupené hejtmankou Ivanou Stráskou a Gymnáziem Strakonice v čele s ředitelem Miroslavem Hlavou.

Smlouvu o spolupráci mezi městem Strakonice a Jihočeským krajem schválili strakoničtí zastupitelé na posledním zasedání 16. září. A krajští zastupitelé připojili svůj souhlas na svém posledním zasedání v tomto volebním období právě včera. 

„Chceme, aby ve Strakonicích vzniklo multifunkční zařízení pro školy, veřejnost, spolky a sportovní i kulturní oddíly, s tím, že v režimu mimo vyučování budou zařízení moci využívat již zmíněné strakonické sportovní kluby a spolky", konstatoval po schválení smlouvy starosta města Břetislav Hrdlička.

Zařízení by mělo mít 5 šaten, kabiny, místnost pro zdravotníka i maséra. Vlastníkem budoucí haly bude JčK, do správy ji dostane Gymnázium Strakonice a nad časem pro veřejnost bude dohlížet město Strakonice.

Cena výstavby sportovní haly se odhaduje na 60 až 90 milionů Kč s DPH, bude financována z rozpočtu Jihočeského kraje, z rozpočtu města Strakonice a z peněžních prostředků dotace získané z národního financování nebo z peněžních prostředků Evropské unie, podaří-li se je pro tento záměr získat, což je zároveň i nutným předpokladem pro realizaci celého společného projektu přípravy a stavby sportovní haly gymnázia.

Předpokládá se získání dotace ve výši 23 – 30 mil. Kč, zbytek ceny bude financován rovným dílem z rozpočtu Jihočeského kraje a z rozpočtu města Strakonice.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace