Ohlédnutí za 1. zápasy play-off o Ligu mistrů

25.09.2020, 23:35
Názory a komentáře
Ze všech předkol evropských pohárů 2020/2021 se jen jedna fáze hraje na dva zápasy. Tou je 4. předkolo Ligy mistrů, které bylo ve středu a ve čtvrtek na šesti stadionech rozehráno. Pozitivní zprávou do odvet je, že žádné z dvojutkání není ani zdaleka rozhodnuté.

První den byla na programu tři utkání, z nichž to jednoznačně nejzajímavější pro českého diváka se odehrálo v pražském Edenu. Partie mezi mistry Česka a Dánska, tedy Slavií a Midtjyllandem, tam byla hodně svázaná taktikou a kdyby na stadionu byli diváci, nebyli by svědky ani jedné branky. I když měli sešívaní více ze hry, blíže k ní měl asi hostující tým.

Do takzvané mistrovské části spadalo i utkání mez Maccabi Tel Aviv a Red Bullem Salzburg. Pro Rakušany šlo o vstup do letošních pohárových bojů, kdežto Izraelci už za sebou měli úspěšné bitvy s Rigou, Suduvou a Brestem. Nakonec ale Maccabi nevyužilo větší rozehranosti a brzy nabytého vedení a vinou dvou gólu krátce po přestávce prohrálo 1:2.

Nemistrovská část přinesla na svůj začátek souboj mezi třetím ruským celkem, Krasnodarem, a řeckým vicemistrem PAOK Soluň. I tady jsme byli svědky obratu ve skóre. PAOK nejprve neproměnil penaltu, pak se ale stejně dostal do vedení. Ještě do přestávky ale srovnal dříve se Slavií spojovaný záložník Claesson, dvacet minut před koncem rozhodl o vítězství domácího celku Cabella.

Ani ve středu nebyla o akci nouze. Nejbláznivější utkání se odehrálo v norském Molde, kde se tamní mužstvo střetlo s Ferencvárosem o to, kdo bude asi nejméně očekávaným účastníkem Ligy mistrů - vždyť oba celky začínaly už v prvním předkole. Podrobnosti o tomto utkání se dočtete níže.

Podstatně nudnější byl zápas v Pireu. Omonia v sestavě se dvojnásobným českým i dvojnásobným slovenským zastoupením se tam od začátku nechala přehrávat. V sedmdesáté minutě šel Olympiakos do vedení po Lecjaksem zaviněné penaltě, v nastavení náskok do odvety zvýšil El Arabi.

Druhý duel, jehož aktéři nejsou mistry svých zemí, byl na programu v Gentu. Hosté z Kyjeva tam přijeli dobře naladěni a už v deváté minutě šli do vedení. Úsměv z tváře sice trochu ztratili krátce před pauzou po vyrovnání Kleindiensta, nedlouho po návratu ze šaten se jim ale vrátil, neboť Bezus uviděl červenou kartu. Početní převahy využili Ukrajinci v sedmadevadesáté minutě, kdy jim vítězství vystřelil De Pena.

Co se týče odvet, ve dvou z úterních zápasů je favorit na postup jasný. Dynamo bude náskok z Belgie hájit v domácím prostředí, Olympiakos sice jede ven, avšak výhra o dva góly s nulou vzadu je rovněž dobrým základem. Ferencvárosi proti Molde stačí prakticky neprohrát, neboť remízy 4:4 a vyšší nejsou vskutku častým výsledkem.

Ve středu půjde jako jasný kandidát na základní skupinu Salzburg, který stejně jako Kyjev bude v domácím zápase zvýhodněn náskokem. Bezbranková remíza z Prahy pak nechává karty otevřené pro zápas v Herningu, rovněž PAOK může stav 1:2 na domácí půdě lehko zvrátit.

Nejlepší zápas kola


Molde - Ferencváros

Šestigólová přestřelka měla za výsledek remízu mezi domácím Molde a Ferencvárosem. Hosté v úvodech poločasů získali dvougólové vedení, když se trefili Boli a Uzuni. Norové ale během půlhodiny dokázali otočit díky trefám Jamese, Eikrema a Ellingsena, penalta Kharatina však nakonec přinesla remízu 3:3.



Nejpohlednější góly kola


1. Dan Biton (Maccabi)

Velmi pěkným a ještě více neobvyklým způsobem otevřel skóre v Tel Avivu Dan Biton. V deváté minutě hry si naběhl na pas na obranu, načež si balón zpracoval a z druhého doteku přeloboval lehce povyběhnutého gólmana.



2. Myrto Uzuni (Ferencváros)



3. Dimitrios Pelkas (PAOK)





Sestava kola





Brankář - Ondřej Kolář (Slavia)

I vinou nepříliš velké nabídky tentokráte příliš neexceloval v rozehrávce, minimálně dvakrát ale Slavii zachránil krk. Po necelé hodině hry bravurně zlikvidoval Kabuovu hlavičku z malého vápna, v závěru vytáhl nad břevno Sviatchenkovu prudkou ránu.

Pravý obránce - Endre Botka (Ferencváros)

Dvě asistence z postu pravého beka, to vskutku není špatný počin. V úvodu famózním přízemním centrem naservíroval Bolimu balón před prázdnou bránu, po přestávce zase naservíroval míč přesně na hlavu skórujícího Uzuniho.

Střední obránce - Alexander Scholz (Midtjylland)

Dopředu možná nebyl tak vidět jako jeho parťák Sviatchenko, avšak obrannou činnost zvládal naprosto perfektně a hlavně díky němu slávisté svou optickou převahu nedokázali využít k větším šancím.

Levý obránce - Martin Ellingsen (Molde)

Těžko mu dávat za vinu některý ze soupeřových gólů, navíc spoustu nebezpečných akcí zastavil. Deset minut před koncem pak svůj tým poslal do vedení, když si naběhl na velmi dlouhý Aursnesův centr a hlavou uklidil míč k tyči.

Pravý záložník - Eirik Hestad (Molde)

Celý zápas dával zabrat levé straně soupeřovy obrany, výkon vyšperkoval v pětašedesáté minutě, kdy potáhl míč vápnem a asistoval na vyrovnávací trefu Eikrema.

Střední záložník - Magnus Wolff Eikrem (Molde)

Zejména díky jeho produktivitě dokázali Norové otočit původně nepříznivě se vyvíjející utkání. Eikremův načechraný balón na Jamesovu hlavu znamenal snížení, o deset minut později ranou z prvního doteku vyrovnal gólový účet utkání.

Střední záložník - Tim Kleindienst (Gent)

Přijít na hřiště v pětadvacáté minutě do středu zálohy jako náhrada za zraněného spoluhráče, to skutečně není nejvděčnější role. Kleindienst ji ale zvládl bravurně, nedlouhou před přestávkou dokonce hlavou po rohu srovnal na 1:1.

Střední záložník - Remy Cabella (Krasnodar)

Hlavní strůjce krasnodarského obratu proti PAOKu. Několik okamžiků před přestávkou díky individuální akci vybojoval na Giannoulisovi penaltu. V sedmdesáté minutě si pak naběhl na balón za obranu a do prázdné brány rozhodl o vítězství svého týmu.

Levý záložník - Dan Biton (Maccabi)

Vstřelil jednoznačně nejpohlednější gól kola skvělým přehozením gólmana, před přestávkou pak ještě nebezpečně pálil o kousek nad. Ve druhé půli celkem čtyřikrát výrazně ohrozil bránu - třikrát jej zneškodnil Stanković, jednou zazvonila tyč.

Útočník - Youseff El Arabi (Olympiakos)

Ačkoliv na hřiště přišel až na závěrečnou půlhodinu, pořádně větral soupeřovu obranu. Nejprve si naběhl na Randjelovićův pas a vystřelil nad, poté jej vychytal gólman. V nastavení už se ale dočkal, když ranou zpoza vápna rozvlnil síť.

Útočník - Vladyslav Supriaga (Dynamo Kyjev)

Mladičký ukrajinský útočník od začátku ukazoval, že pro soupeře může být velkou hrozbou. Nejprve jej ještě dokázal zastavit gólman Roef, v deváté minutě ale už zakončil pohlednou kombinaci týmu přesně a otevřel tak skóre zápasu.

Nemělo by vám uniknout


V padesáté minutě viděl Roman Bezus žlutou kartu, o tři minuty později už se ukrajinský záložník ve službách Gentu musel po nešikovném zákroku poroučet do šaten. Na videu v čase 4:16.



Po ruce krasnodarského obránce dostal PAOK příležitost kopat už v sedmé minutě penaltu, exekutor Pelkas se ale nechal vychytat gólmanem.



Výše přiložené video podruhé. Tentokráte se můžete od času 0:43 podívat, kterak původně nebyl Supriagův gól pro ofsajd uznán, po zásahu videa se ale rozhodnutí sudího změnilo.



Výroky rozhodčích


V této rubrice se podíváme hned na čtveřici odpískaných penalt. Začneme v Molde, kde hosté mohli v závěru srovnat díky hře rukou jednoho z bránících hráčů.



V zápasu mezi Olympiakosem a Omonií došlo k otevření skóre pro domácí v sedmdesáté minutě poté, co byl nařízen pokutový kop za nedovolený zákrok Lecjakse.



Už před chvíli byla řeč o neproměněné penaltě PAOKu, možnost kopu z jedenácti metrů dostal ale i domácí Krasnodar, který s ní už naložil lépe.



A pokutový kop byl k vidění i v Tel Avivu, zahrával jej tam Salzburg a díky tomu také vyrovnal na 1:1.



Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (52)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OT: kde sa dá stiahnúť FM 20 zadara?

Reagovat
Pablos

Epic games ...ale nevím jestli to ještě je ta akce, byla omezená do nějákého datumu, ale možná že dnes je ještě ten poslední den

Reagovat
smazaný uživatel

asi ne pýtajú 55€

Reagovat
fabec1222

Za dva měsíce vychází 21, to už se ti nevyplatí, akorát tam teda zas nebude čeština, a bude se muset čekat, jestli někdo udělá.

Reagovat
smazaný uživatel

len som tento vikend skončil v posteli s opuchnutym kolenom tekže neviem čo od radosti

Reagovat
Pablos

přitom si myslím, že tak obrovské obměny v jazykové rozvinutosti tam nejsou ...by mě zajímalo, jestli je těžký tam hodit prostě češtinu dělanou (sice jen na 60% víc jsem nesehnal, ale to je za mě už úplně v poho, prostě to není úplně v AJ, takže to vtáhne do děje) na FM20, jasný něco tam třeba přibude v té 21, ale i tak by to takovejch 50% určitě dalo.

Reagovat
fabec1222

No no se taky v první řadě udělalo to, že se do 20 překopírovali všechny české texty z 19, je to asi cca 50% textů. Ono hodně dělá naštěstí takový ty ptákoviny jako sociální sítě, reakce fans atp, takže nedůležité věci, do 20 se v té 0.6 verzi češtiny přeložili všechny podstatné věci, a je to normálně hratelné, tak pevně věřím, že se toho někdo ujme i letos. Vzhledem k tomu, že letos už nemusim psát diplomku, a zatím jedu na OSVČ, tak uvažuju, že bych se toho chopil třeba i sám, ale za kvalitu neručim...

Reagovat
Pablos

No ale vzhledem k tomu kopírování nechápu, že to trvá třeba skoro rok Jasný někdo to musí udělat.. ale jsem čekal, že je víc zažraných lidí do FM. Dřív ta komunita CZ jela bomby a sehnal jsem tam úplně vše do měsíce po vydání ...teď tam prakticky skoro nic není, ikdyž ta čeština zrovna jo. Ale jinak všechny facespacky, dresy, loga, databáze, jsem musel nashánět kde se dá...já to bez toho nedokážu jinak hrát

A myslíš, že by prostě ta čeština co teď je na fm20 fungovala i na fm21 bez předělání, jen vložení toho souboru ?

Reagovat
fabec1222

Tak to je ale obecně problém většiny internetových fór. To je o tom, že většina lidí se na těhlech diskuzích registrovala ve věku cca 15 - 20, což už je kolikrát hezkých pár let zpátky, a dneska už mají prostě jiné zájmy. A další věcí pak je, že dnešní náctiletí už tyhle fóra nezajímají, a řeší jen discord, instagram, tiktok atp, takže tam už nepřibývají noví členové. Třeba EF je v tomhle dost unikát, že se tu pořád drží takhle rozsáhlé diskuze Nevybavim si moc jiných serverů, kde by se dokázala udržet taková komunita....

Každopádně k tomu souboru, tak tam si myslim, že se to asi nějak bude muset upravit, potažmo ty data ze souboru FM20 se budou zase muset složit do nějakého jazykového souboru FM21.

Já čim jsem starší, tak už na ty vylepšení dost seru, hlavní je, abych tam měl ten soubor s Německou repre, a názvy soutěží A taktiky si stahuju z fmscout.

Reagovat
Pablos

Jo to chápu, je to i můj případ ohledně toho věku... ale po dlouhých letech jsem si koupil FM18 a celkem mě to chytlo a pak mě to zase pustilo. No a teď jsem i tak přemýšlel, že bych třeba koupil tu FM21 až výjde no, ale když to bylo na tom Epicu zadarmo ta FM20 tak jsem neváhal A jako jo, zase mě to chytlo. Ale máš pravdu, že vlastně ty generace mladší už fóra nejedou, takže to je vlastně logický, to je fakt. Jinak ještě svým životem žije CSM, to je pro mě ještě větší unikát, co se týče komunity.

Ty bláho tak já jedu všechno možný, že tam potřebuju mít jak jsem zvyklej, abych to neměl očesaný a soubor s Německou repre, jsem nikdy neměl Jsem ani netušil, že to jde stáhnout zvlášť. Resp. jde to zvlášť nebo je to v rámci databáze nějaké, zase bych nerad, aby mi to rozjebalo tu co mám, která je hodně aktuální A taktiky já nikdy nestahoval, ty si dělám sám Ještě teda všelijaké vlastní zobrazení, to musím mít taky pěkně víc informací a srovnaných jak jsem zvyklej

Reagovat
fabec1222

Ta Německá repre a názvy je určitě kompatibilní se všema databázema. Je to samostatný soubor

https://www.fmseries.cz/forum/viewtopic.php?f=326&t=11599

Dřív jsem jel taktiky taky sám, ale postupně mi to zabíralo víc a víc času, vychytat tu správnou, tak už mě to nebavilo, a radši je začal stahovat.

CSM jsem hrál stovky hodin jako dítě, na tom sem začínal no

Dneska ty nový hry už stejně stojý za hovno, to je jak s filmama, prostě všechno geniální už stejně bylo vymyšlený

Reagovat
Pablos

super díky Jj vše už vymyšleno bylo, i když já v koutku duše věřím, že se nějáká bomba geniální v budoucnu ještě objeví

Reagovat
fenixLFC

to nezvladnes FM v anglictine?

Reagovat
fabec1222

eurofotbal.CZ

Reagovat
fenixLFC

takze ked je eurofotbal cesky tak musi byt v cestine aj FM?

Reagovat
fabec1222

Reagovat
Pablos

To nadřazovaní s angličtinou je směšný Co je jako na tom ? Je to snad jeho věc. Já teda taky milionkrát budu raději hrát FM v češtině, než v AJ... je to kurva můj rodnej jazyk snad, je to přirozenější... nedokážu si představit hrát třeba českou ligu, anglicky ...vždyť je to šílenej unreal.

Reagovat
Spalovač šancí

Já tedy nehraju, ale taky nechápu to shazování mateřského jazyka. Vždyť je to úplně přirozené.

Reagovat
fenixLFC

pretoze FM nie je tak jazykovo narocna hra ze by sa nedala zvladnut v anglictine. nejake rpg alebo neico s miliardou textou pochopim, ale cakat dokial do FM prelozia tych par textov je nezmysel. a ked je nezmysel hrat pre teba cesku ligu anglicky tak hras kazdu sutaz v povodnom jazyku?

Reagovat
Pablos

No není jazykově náročná, já bych to zvládl... a co jako, někdo si klidně rád počká, když mu ta hra pak nabídne o dost lepší prožitek, není důvod k nepochopení, každej člověk to má jinak. A i kdyby to třeba ani v AJ nezvládl, tak co jako, tak je trouba ? Nechápu tohle uvažování. A co ještě víc nepochopím je co si to napsal na závěr ...to ti uniká jasnej fakt, že tam kde žiješ a mluvíš a sleduješ tu ligu popř. tak je to osobně přirozené prostředí ? Co je pro mě jako přirozený na tom, abych hrál LaLigu ve španělštině, když jí ve španělštině nesleduji ? To si příjdu teď trošku blbě i za Tebe, že ti to tu vůbec musím vysvětlovat.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Pablos

tak si to prošvihnul... bylo to tam min. tejden

Reagovat
ratusek

s Epicem jdi do hajzlu

Reagovat
Nihilister

Máš nějakej relevantní důvod?

Reagovat
Pablos

tak bylo to tam zadarmo ? bylo

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť to je dobrý, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

pro takové čecháčky co jenom stahují všecko zadarmo jo , ale podporovat někoho kdo vesměs brání díky penězům aby to jiná společnost dostala až za rok je taky dobré ne

Reagovat
Pablos

nechápu ? mohl bys mi to něják více rozepsat. Např. co se týče toho FM máš možností samozřejmě daleko víc než jen Epic, tu fm18 jsem měl třeba ze steamu. A teď si samozřejmě na steamu můžeš taky koupit, ale zase nevím, jestli teda steam není to samé co epic v bledě modrém v tom na co narážíš. Proto se fakt ptám, zajímalo by mě jak to myslíš, jaké problémy tam vznikají? Já si to laicky představuji tak, že ten výrobce té hry to prodá dál velkým firmám a pak je možnost, že ty největší hráči na trhu to rozkoupí... ale to je problém toho výrobce, když nereguluje kam co prodává, ale jde mu o to, aby hlavně co nejvíc prodal (logicky ovšem).

Reagovat
smazaný uživatel

stejní nejsou když steamu to je jedno uznali i chybu, že nedávali tolik peněz, ale to třebas teďkom s EA změnily na základě nové smlouvy kdy se EA hry vrátily na STEAM. Na druhé straně EPIC přeplatí společnosti které ty hry zprostředkují. Kde například ti co se podíleli na novém METRU byly až vyloženě nasraní, že na STEAMU to vyjde až za rok, a sami bojkotovali na EPICU. Co se týče klienta je tu zbytečné psát kterej je lepší , protože na EPICU narozdíl od STEAMU při problému nic nevyřešíš na STEAMU ti i odpoví sám vývojář co může bejt za problém. Dále workshop apod. Situace se ustáluje, protože STEAM to srovnává

Reagovat
Pablos

oká dík o tomhle jsem neměl vůbec tucha

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak předpokládám, že oni tu hru koupili a už je jedno, za kolik jí prodají, ne?

Reagovat
ratusek

Já jejich politiku dotování a brojení proti Steamu jen na základě té pi.oviny Fortnite nemám rád. Ale je pravda, že mají peníze i z Unreal enginu, tak to uznávám. Ale Jsem rád, že se z nich Google a Apple neposrali a Epic hned brečel. Epic ochutnal vlastní medicínku a hned se soudí.

Reagovat
Pablos

tak google a apple jedou ještě větší bomby o válce o peníze a sere je, že je chtěl epic asi obejít né ? V tomhle chápu obě strany, díky tomu fortnite se tam točí neskutečný miliardy a jsou to prostě boje o prachy... hodně vysokej byznys, který jedou jen manažeři a právníci mezi sebou. Blejt by se mělo spíš nad nima... ale to bys musel blejt na všem co vydělává nepředstavitelné peníze a má obrovskou moc

Reagovat
ratusek

Epic přistoupil na smluvní podmínky Applu a Google a po čase začal brečet, že ty smluvní podmínky jsou špatné.

Neříkám, že Steam je svatý, ale doufám, že ten Epic překoná. I když Epic zase jede časové exkluzivity i u nových her. Ale Steam tu prodejnost má i tak vyšší i když to prodává až po roce. Ale co je na tom pravdy, nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

EPIC už pomalu srovnávají když se jim to nepovedlo s MAFII aby to vyšlo jenom na EPICU a STEAM až za rok. Druhá pozitivní věc, je, že MICROSOFT odkoupil Bethesdu a ti moc EPIC nemají v lásce. A když se podíváš na hry nové tak EPIC tolik neprodává kopii jako na STEAMU.

Reagovat
Pablos

No já to moc nesleduji, takže píšu jako laik co má jen takovej ten stručnej přehled, ale fortnite je jejich a ví, že jim dělají neskutečný miliardový zisky díky těm nákupům přes apple a google. Tak si z toho zkusily taky něco ukrajovat pro sebe, protože prostě zisk zisk zisk ...a když se nad tím zamyslím, tak samosebou apple a google dali možnost vydělat epicu spousty peněz díky tomu, že i přes ně propagují ten fortnite a naopak zase epic dal vydělat tím nakupem. Pro mě osobně super win situace pro apple a google hlavně. A nikdo jinej nemá ten fortnite, kdo jinej se jim mohl zkusit postavit, resp. obejít, ale bylo jasné, než ten kdo má tak neskutečně produkující značku na miliardy jako má epic. Jako jo můžu říct, že se mi to nelíbí, ale to se mi nelíbí všechno... všechno je to žumpa a špína kde se točí takové prachy, to zase nejsem naivní.

Reagovat
Pablos

Ale jak píše ShowMan.. .tak oká ohledně her určitě nejsem na jejich straně a jsou to zmrdi. Ale ohledně Apple a Google si stojím zatím, že jsou zmrdi všichni tři a ten epic v tomhle možná nejmíň z nich, páč na to nemá ještě bejt tak velkej zmrd.

Reagovat
ratusek

Přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

ale to tady nepochodíš u čecháčků ti chtějí všechno zadarmo. A pak se diví, že hry jako nový assassin nebude v češtině. že je to nepřípustné takhle si to z torrentu nebudou stahovat. EPIC je sračkoidní už jenom v tom, že tam něco ovlivňuje stahování. Ale už taky pomalu jdou do kopru stejně jako SONY. bééé bééé hry jsou drahé béééé béééé

Reagovat
Pablos

Tak na hry mám PS4... mě je nějákej PC průmysl u prdele a když není něco v češtině pak na ps, tak není no, nevadí je to fuk... prostě když mám chuť, tak si zahraju, abych hry prožíval na to už jsem asi starej Takže za mě super, že to bylo zadarmo, ale kdyby nebylo tak mi je to taky jedno, tak bych si koupil FM21 no... každého volba.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně nedělá problém koupit si nějakou hru, pokud jí chci. FM20 jsem si kupovat nechtěl, ale když je zadarmo, tak si to stáhnu, i když to třeba budu hrát jen chvíli.

Reagovat
smazaný uživatel

já nepíšu právě, že ty si to nekoupíš, ale píšu to celkově týden zpátky místo toho aby byly natěšeni, že si zahrají za mě parádní mafii tak vlákno psalo, že už se nemůžou dočkat jak si to stáhnou. A hlavně u toho AC to píšu protože potom ti co to stahují pláčou. proč to nebude mít češtinu. Když samotný UBISOFT zveřejnil na twitteru , že v ČR se nejvíce pirátí tak proč je ještě odměňovat.

Reagovat
ACSeRw!n

na netu, hledej smudlo

Reagovat
JackDaniels.

"Là, ça va trop loin. Ça ne m'a pas fait rire : Neymar a tout gagné, et Payet rien du tout. C'est comme si moi, je chambrais Payet, on est sur deux catégories de joueurs différentes. Demain s'il le veut, Neymar achète Payet et le met dans son jardin", a-t-il dit.

Reagovat
JackDaniels.

Bosetti (bývalý hráč Nice o konflikte medzi Payetom a Neymarom:

Zachádza to ďaleko. Už to není vtipné. Neymar vyhral všetko a Payet vôbec nič. Je to ako keby som ja hanil Payeta, sme dve odlišné kategórie hráčov. Zajtra ak by Neymar chcel, kúpi si Payeta a postaví ho do svojej záhradky. povedal Bosetti

Reagovat
RadekVonCZE

Tal Ben Chaim vol. 2

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Když už jsme u her. Kdo jde do PS5 a kdo do Xboxu, a proč? Já jsem teď rozpolcen, předobjednáno mám oboje a jedno z toho zruším

Reagovat
Pablos

já PS5 ...protože jsem hlavně na něj zvyklej a taky protože mám PS4 a budou tam ty hry kompatibilní, což je další plus pro mojí volbu, další plusem je exklusivita určitých her, Xbox z mého pohledu má zajímavější jen Forzu. Ale koupím, až bude trošku už na trhu, né takhle ze startu nebo s předobjednáním... přeci jen nějaké chyby budou počítám, i když pořád je to o štěstí na jakej narazíš kus, tak přeci jen.

Reagovat
Losinho

Předobjednal jsem PS5, ale jestli se na mě nedostane hned, tak kupuju Xbox. Důvod je asi jen to, že jsem na Sony zvyklej.

Obecně je to prašť jako uhoď, zvlášť pokud jsi jako já, že trávíš 95 procent herního času fifou.

Reagovat
Witcher

Zatím není důvod to kupovat hned ne?Co bude za zásadní hru po vydání?Není lepší koupit možná druhou facelift edici za rok až si sedne prach a opadne hype a budou hry?

Reagovat
Selänne

Rok počkám ale půjdu do PS. Ten důvod je asi jasnej - exkluzivity, který jsou o dvě třídy jinde.

Reagovat
Majk91

xbox kvôli Game Passu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele