Očekávané události v sobotu 26. září 2020

26. září 2020 Události Autor: Anna Janošková

Nabízíme výběr z očekávaných událostí v den, kdy si připomínáme sv. Pavla VI. – papeže, který dovedl k závěru Druhý vatikánský koncil, a starokřesťanské mučedníky z počátku 4. století sv. Kosmu a Damiána. 

Od 10 hodin začíná 15. ročník Studentského Velehradu, celostátního setkání vysokoškoláků. Ve třech dnech mohou zájemci navštívit různorodé přednášky, koncerty a workshopy.

Hospic svaté Alžběty pořádá virtuální benefiční běh. Organizátoři vyzývají všechny, kdo chtějí na fungování hospice přispět, ať se do konce září proběhnou nebo projdou po své oblíbené trase.

Dobrovolníci se dnes v Brně mohou přidat k iniciativě obnovy náhrobků někdejších brněnských českých nebo německých obyvatel, o které se nikdo nestará. Sraz účastníků je v 9 hodin u vchodu na Ústřední hřbitov z Vídeňské ulice.

V Mikulově se letos poprvé koná  Festival bio vín a sýrů. Ekologičtí farmáři a vinaři  představí to nejlepší z české bioprodukce za rok 2020.

Oblastní charita Pardubice, Nové Hrady u Skutče a Farní charita Chrudim zvou na pěší a cyklistickou pouť v rámci Dne charity. Pouť ukončí mše svatá v chrámu Panny Marie Pomocné  na Chlumku v Luži.

Na státním zámku Zákupy se koná konference na téma Anna Marie Františka Sasko-Lauenburská.

V Mělníku mají lidé od 8 hodin ráno možnost se zúčastnit poutě ke cti svaté Ludmily. Od 17 hodin vystoupí Schola Gregoriana Pragensis.

Pražský žesťový soubor vystoupí v obci Chřibská na Děčínsku.

Dnes mají lidé možnost si prohlédnout mechanismus zvonkohry pražské Lorety a vzácné archiválie při příležitosti 325. výročí jejího zprovoznění. Prohlídky se budou konat každou hodinu.

Unie Roska v Českých Budějovicích pořádá benefiční akci Trousíme se na Kleť na podporu lidí s roztroušenou sklerózou.

Třeboňské Svatováclavské slavnosti nabídnou řemeslný trh, podzimní výstavu ovoce a zeleniny, nebo například bylinkovou poradnu.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony