Film Tichý společník natáčený na Uherskobrodsku si na premiéru počká

25. září 2020

Hostem Českého rozhlasu Zlín byl Pavel Göbl, český filmový režisér, scenárista a spisovatel. Nabízíme záznam rozhovoru.

Film Tichý společník režiséra Pavla Göbla měl být uveden v kinech 1. října. Podle informací samotného režiséra se ale jeho premiéra odkládá na jaro. Důvodem je epidemická situace v České republice.

Film se loni natáčel ve Zlínském kraji. Nejvíce času strávil štáb v Bystřici pod Lopeníkem. Tam jim pro natáčení bezplatně zapůjčili bývalou mateřskou školku, kterou filmaři přestavěli na Hospodu u zajíca. Ve filmu se objeví i kostel v Březové, sad v Žítkové, obec Vápenice, Lidečko nebo dům technických služeb v Uherském Brodě.

Tichý společník je „nenápadná komedie“ zasazená do prostředí podhorské vesnice, která řeší problém se zaplněným hřbitovem. V hlavní roli hrobníka, námezdního drvoštěpa a opilce Miry Maliny se představí Ondřej Malý. V rolích Lenky a jejího otce diváci uvidí Kláru Issovou a Boleslava Polívku. Ve filmu hrají i herci Slováckého divadla v Uherském Hradišti, ochotníci z Bánova nebo místostarosta obce Bánov Marian Čubík.

To, že Mira Malina skutečně existuje (žije v Horní Bečvě) a proč byl do jeho role obsazen právě Ondřej Malý, se dozvíte v záznamu rozhovoru s režisérem filmu Pavlem Göblem.

Spustit audio

Související