Nedaleko Teplic ráno vykolejil nákladní vlak naložený uhlím. Nehoda se obešla bez zranění

Nedaleko Teplic ve stanici Úpořiny v sobotu ráno vykolejil nákladní vlak naložený uhlím. Nikomu se nic nestalo. Škoda je podle odhadu za 30 milionů korun, z toho 25 milionů je na trati a pět na vlaku, informoval mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Příčina se vyšetřuje. Pro vlaky je regionální trať v tomto úseku nadále neprůjezdná, odpoledne začaly odklízecí práce.

Tento článek je více než rok starý.

Úpořiny (Teplicko) (Aktualizováno: 18:22 26. 9. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nedaleko Teplic v sobotu ráno vykolejil vlak

Nedaleko Teplic v sobotu ráno vykolejil vlak | Zdroj: Twitter - Správa železnic

Předpokládané obnovení provozu je v pondělí 28. září, dodala mluvčí Správy železnic Radka Pistoriusová. Podle webu Českých drah jezdí náhradní autobusy mezi Teplicemi a obcí Radejčín.

Vlak dopravce SD Kolejová doprava vykolejil na trati mezi Teplicemi a Lovosicemi v 8.36. „Vykolejily čtyři plně naložené vozy,“ uvedl Drápal.

Vykolejilo 5 vagonů, 3 vozy lehly na bok | Zdroj: Twitter - Správa železnic

Tři vagony podle Pistoriusové lehly na bok a značné škody jsou na železničním svršku, stržená je i trakční brána. „Ve vykolejeném stavu byly vozy tažené přes celou stanici,“ dodala. Na místo byl podle ní povolán vyprošťovací tank drážních hasičů z Prahy.

Na místě pracuje vyprošťovací tank drážních hasičů z Prahy. "Na místě nehody běží odklízecí práce za pomocí těžké techniky drážních hasičů. Nejprve se musí odklidit vagóny, pak se bude odklízet uhlí a nakonec rozlámané koleje. Poté začne výměna pražců a další poničené infrastruktury," uvedla před 18:00 mluvčí Správy železnic.

Nehody vlaků z poslední doby: srážka u Perninku, v Prosenicích spadlo trakční vedení

Číst článek

Další nehoda na Ústecku

V sobotu ráno se v Ústeckém kraji stala na železnici ještě jedna nehoda. Na Chomutovsku se střetl osobní vlak s automobilem. Zranění utrpěl řidič a jeden ze tří spolujezdců ve vozidle.

„Jeden muž utrpěl velmi vážná zranění a byl převezen do ústeckého traumacentra. Druhý muž byl se středně těžkým zraněním převezen do chomutovské nemocnice,“ uvedl mluvčí krajské záchranné služby Prokop Voleník.

Nehoda se stala v obci Otvice v 6.14. „Bylo to na nechráněném železničním přejezdu u obchodního centra,“ dodala mluvčí policie Alena Bartošová. Okolnosti nehody policie vyšetřuje.

V posledních týdnech se stalo na železnici více nehod. Nejtragičtější byla červencová srážka vlaků u Perninku na Karlovarsku, při které zemřeli dva lidé a více než 20 se zranilo.

Další tragická nehoda se v polovině července stala u Českého Brodu, kde osobní vlak narazil do zadní části nákladního expresu. Při nehodě zemřel strojvedoucí.

V polovině srpna ve Mstěticích u Prahy vykolejily vagony poblíž železničního přejezdu. Na vlečce ujelo 32 odstavených vozů, z nich sedm vykolejilo. Škoda přesáhla dva miliony korun a dva lidé utrpěli zranění.

V září v Kdyni na Domažlicku se srazil osobní vlak s technickým vozidlem. Záchranáři ošetřili a převezli do nemocnic 20 lidí, z toho čtyři byli vážně zranění.

Nikomu se nic nestalo, škody budou v řádu milionů | Zdroj: Twitter - Správa železnic

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme