Raonic bude třetí rok po sobě chybět na Roland Garros, letos se šetří na turnaje v hale

26. 9. 2020, 10:51
Aktuality 3
Milos Raonic se třetí rok po sobě odhlásil z French Open. Letos chce devětadvacetiletý Kanaďan šetřit tělo na podzimní halové turnaje na tvrdém povrchu.
Profily hráčů
Milos Raonic (© AFP)

Milos Roanic se po dvou turnajích v New Yorku, kde prohrál až finále turnaje Masters 1000 Western & Southern Open s Novakem Djokovičem a ve druhém kole US Open podlehl krajanu Vasku Pospisilovi, vydal na evropskou antuku. 

Odehrál na ní ale jen dva zápasy v Římě, kde porazil Adriana Mannarina a podlehl Dušanu Lajovičovi. 29letý Kanaďan se totiž na poslední chvíli rozhodl nezúčastnit French Open, neboť chce doléčit drobná zranění a připravit se na podzimní turnaje. 

"V posledních letech jsem toho na antuce příliš neodehrál. Rozhodnutí jsem udělal s ohledem na své tělo v kombinaci s nedostatkem času na změnu povrchu," vysvětlil své rozhodnutí aktuálně 20. hráč světa.

Bývalá světová trojka Raonic hrál na Roland Garros naposledy v roce 2017, kdy vypadl v osmifinále po pětisetové bitvě se Španělem Pablem Carreñem. Nejlepšího výsledku dosáhl v sezoně 2014, kdy ho ve čtvrtfinále zastavil Djokovič. 

Během podzimu chce Raonic odehrát čtyři turnaje v evropských halách během čtyř týdnů. Hned po skončení French Open by měl startovat v Petrohradu, Antverpách, Vídni a na Masters v pařížské hale Bercy.

Kromě Raonice se z French Open odhlásil také Brit Kyle Edmund a kvůli pozitivnímu test na Covid-19 pořadatelé vyškrtli Španěla Fernanda Verdaska. Šanci zahrát si jako lucky loser tak dostávají Kolumbijec Daniel Galan, Australan Marc Polmans a Tchajwanec Jason Jung.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Patik
Načo konkrétne sa šetrí..na ten jeden halový turnaj v Bercy..
Reagovat
gigin
Na Federera. Neasi.
Reagovat
Mantra
a stavu situace, prostě to pro něho nemá hodnotu
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist