Iveta Bartošová za mnou přichází do snů, doma mám její oltář, říká vdovec po zpěvačce

Josef Rychtář ukázal oltář, který má doma
Josef Rychtář ukázal oltář, který má doma
Foto: Archiv Josefa Rychtáře
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 26. 9. 2020

Je to více než šest let od úmrtí zpěvačky Ivety Bartošové (+48), která si vzala život skokem pod jedoucí vlak v pražské Uhříněvsi. Vdovec po zesnulé zpěvačce Josef Rychtář (62) prozradil, že je s ním Iveta téměř každý den. "Chodí za mnou do snů," prozradil pro ŽivotvČesku.cz.

Dodnes nikdo přesně nezná důvod, proč si krásná zpěvačka, která prožívala vzestupy a pády, dobrovolně vzala život. Spekuluje se o mnohých variantách. Pravdou ale je, že v posledních měsících svého života na tom nebyla po psychické stránce zcela nejlépe.

Josef Rychtář prozradil, že není snad den, kdy by na Ivetu nezavzpomínal. "Mám doma oltář, kde mám její fotku, andělíčky, svíčky. Pro mě bude Iveta vždy moje žena a vždy ji budu mít zapsanou ve svém srdci na prvním místě. Chodí mi do snů a vracejí se mi pasáže, kdy nám bylo dobře," řekl pro ŽivotvČesku.cz vdovec, kterého ani po šesti letech bolest ze ztráty manželky nepřešla. Naopak pokud má Iveta nějaké výročí, zapálí u oltáře svíčku.

Dnes Rychtář žije zcela jiný život. Má více než čtyři roky nový partnerský vztah, v němž je podle svých slov velmi spokojený, ale Ivetu nemůže vymazat z hlavy.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.