Hlavní obsah

Neskutečně těžké období, přiznává po deseti letech Hamršmíd

Turnaj GCF 62 v Olomouci bude. Definitivní rozhodnutí padlo v polovině týdne. Organizace GCF: Gladiator Championship Fighting pořádá MMA akce v Česku už deset let, nyní ale prožívá turbulentní období kvůli současné situaci okolo koronaviru. Stejně jako ostatní. „Neskutečně obtížné je v dnešní době něco uspořádat, ještě v úterý jsme nevěděli, jestli akce bude,“ přiznává organizátor Michal Hamršmíd.

Foto: Tomáš Procházka

Ilustrační foto: Ondřej Skalník (vlevo) a Karolis Buslys v zápase na GCF v Příbrami.

Článek

Fanoušci uvidí deset zápasů, celá akce bude mít svá pevná pravidla, důvod je jasný. „Diváci budou uspořádáni dle vládních pokynů, ale uvidíme, kolik jich přijde, jestli nebudou mít strach z koronaviru. Turnaj bude jinak v televizi na Nova Sport1, což je druhá možnost pro sledování zápasů," přidává Hamršmíd druhou eventualitu pro sledování nedělní akce.

Finance ze vstupenek od diváků na místě jsou podstatnou částí příjmů každého turnaje, v posledních měsících musí organizátoři volit nová řešení a skládání karet. GCF 62 není výjimkou.

„Naplánováno máme deset zápasů, prvních pět bude podle pravidel IMMAF. Rozhodli jsme se jít touto cestou než držet dražší profesionální bojovníky v tréninkovém tempu a nejistotě. Tento postup nám přišel jako menší zlo. Pět zápasů si dají před televizními kamerami talentovaní zápasníci," vysvětluje skládání bojovníků Hamršmíd.

Jiří Procházka, David Dvořák, Viktor Pešta, Lucie Pudilová. I tento kvartet vzešel z GCF. Jestli je někdo za pár let napodobí, ukáže čas. Důležité je, aby byla šance pořádat akce.

„Další GCF mělo být v říjnu v Příbrami, ale akci jsme zrušili. Doufejme, že se vrátíme 31. ledna v Nymburku. V příštím roce bychom chtěli uspořádat čtyři až šest akcí, ale záleží na aktuální situaci v Česku. Bohužel dnes nikdo nedokáže říct, jak vše bude vypadat," uvědomuje si Hamršmíd, který je současně trenérem, kde se věnuje také českým hokejistům.

„Mám dlouhodobé klienty, takže jsem nepocítil změnu, trénujeme ve venkovních prostorech, dodržujeme bezpečnost, vzdálenosti. Uvidíme, až se přesuneme za pár týdnů dovnitř. Teď mám v hlavě ale Olomouc, aby všechno klaplo," dodal Hamršmíd.

Reklama

Související témata: