Kde je jim konec? 3 reprezentanti, kteří po odchodu z ligy upadli v zapomnění a do národního týmu už se nevrátili

Reprezentovat je pro každého fotbalistu snem. Stejně jako zahraniční angažmá. Jenže právě to pak může cestu do národního týmu uzavřít.

Téměř každý fotbalista chce z České republiky odejít do zahraničí a zahrát si v některé z prestižnějších soutěží. Jenže ne všem se jejich zahraniční mise povede, což je pak „vyřadí“ i z národního týmu. Jména tří bývalých reprezentantů, kteří v cizině upadli v zapomnění, najdete v následujících kapitolách.

Pokračování 2 / 4

Lukáš Droppa

Lukáš Droppa.jpg

Bývalého hráče Baníku vytáhl do reprezentace nečekaně tehdejší kouč Karel Jarolím. Lukáš Droppa debutoval v národním týmu v kvalifikačním duelu o postup na mistrovství světa 2018 proti Německu a poté přidal ještě další tři starty. V té době hrával za ruský Tomsk a později sebevědomě prohlašoval, že má na daleko lepší angažmá. Místo toho ale zamířil do druholigového tureckého Bandirmasporu, poté byl ve Slovanu Bratislava i v Kazachstánu a teď je v Rumunsku.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 4

Tomáš Necid

Tomáš Necid-repre 2008.jpg

Zdálo se, že má nakročeno k parádní kariéře. Údajně okolo něho v minulosti kroužil i Real Madrid, Tomáš Necid však nakonec ještě jako mladý odešel ze Slavie do CSKA Moskva. V reprezentaci nastupoval pravidelně, hrál i na Euru v roce 2016 a v národním týmu nastřílel 12 branek. Posledních šest roků se ale v reprezentaci neobjevil a další pozvánku už asi ani nedostane.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 4

Jiří Skalák

Jiří Skalák-repre.jpg

Patřil Spartě, tam ale nedostal prostor, a tak zamířil do Mladé Boleslavi, kde se rozehrál do parádní formy. V roce 2016 koupil za 46 milionů korun Jiřího Skaláka anglický Brighton, se kterým dokonce vybojoval postup do Premier League. V elitní soutěži si ale nepřipsal ani jeden start a v roce 2018 přestoupil do Millwallu. Ani tam ale moc nehrál a loni v únoru se vrátil do vlasti a hájí barvy Mladé Boleslavi. Na kontě má 17 startů v reprezentaci.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud