Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Virtuálním modrým během pomůžete Autis Centru České Budějovice, podporují ho i známé osobnosti

PR článek

Autis Centrum, které se stará o více jak 70 klientů s autismem, mělo pro letošní 8.ročník charitativního Modrého běhu připravený lákavý program se zajímavými hosty, jako jsou herci Pavel Liška, Dana Verzichová a Jan Vodička, účastníci MasteChef Česko Pepa Nemrava a Viktorie Hrazdílková, Jan Krob z Fine food Academy, kouzelník Radek Bakalář, zpěvačka pro děti BibiBum, kapela Yamaband a spoustu dalších atrakcí pro děti.

Původně se měl Modrý běh konat v dubnu a poté byl přesunut na září 2020. Každý rok se akce koná v českobudějovické Stromovce. Letošní ročník očekávala organizátorka Laďka Votrubová minimálně 3.000 účastníků, a proto se rozhodla kvůli zhoršující se situaci akci včas zrušit.

Vzhledem k tomu, že bylo již několik běžců zaregistrovaných a měli zaplacené startovné, rozhodla se zajistit díky projektu Rozběháme Česko charitativní Virtuální Modrý běh. A povedlo se! Termín byl stanoven na 2.10-4.10.2020.

Setkala se s velkou podporou u všech osobností, které měli na akci vystupovat. Pomáhají  pomocí krátkých spotů, kde vyzývají všechny své fanoušky k podpoře klientů Autis Centra.

Do projektu se zapojují i sportovní kluby jako je např. SK Dynamo ČB , dobrovolní hasiči, nebo kolektivy z fabrik. Zkrátka zapojit se může každý.

Ti nejlepší vyhrají zajímavé ceny od sponzorů a první 3 v každé kategorii získají keramickou medaili vyrobenou v dílně Autis centra. Pro všechny registrované je pak připravena tombola.

A jak to funguje? Je to jednoduché, stačí se zaregistrovat zde, vybrat si trasu, zaplatit startovné a  zaběhnutý čas nahrát na svou oblíbenou aplikaci. Výsledky pak poslat v termínu mezi 2.10.-4.10.2020. Každému účastníkovi je zaslán email se všemi informacemi. Pomoci mohou i milovníci chůze v sekci Chodci srdcaři.

Pro ty, kteří nemohou sportovat, ani chodit a přesto by rádi přispěli na dobrou věc, je tu možnost si zakoupit charitativní kalendář, který spolu s klienty Autis Centra nafotili účastníci MasterChef Česko Viki Hrazdílková a Pepa Nemrava. Kalendář se fotil v prostorách Fine food Academy, které poskytl oblíbený kuchař Jan Krob. Všichni 3 kuchaři tak uvařili své pokrmy, které jsou včetně receptů součástí kalendáře.

Charitativní kalendář lze objednat zde.  

A kam půjde výtěžek ze startovného, nebo prodeje kalendáře? Zeptali jsme se předsedkyně správní rady a organizátorky akcí Laďky Votrubové: „ Autis Centrum se díky podpoře Města České Budějovice a Jihočeského kraje dočká stacionáře pro dospělé Autisty. Tyto služby tu zoufale chybí a díky ředitelce Mileně Urbanové rekonstrukce 2. pavilonu v areálu Autis Centra začne ještě letos. Vybavit stacionář bude velmi nákladné a proto jako neziskovka potřebujeme zdroj financí. Věřím, že díky dobrým lidem, kteří nás podpoří buď zaplacením startovného, nebo koupí charitativního kalendáře se podaří získat co největší částku. Výtěžek tedy půjde na vybavení nově vznikajícího stacionáře“

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Modrý běh, Autis Centru České Budějovice, běh, sport, České Budějovice, Jan Krob, Česko, Pavel Liška, Jan Vodička, Dana Verzichová, Viktorie Hrazdílková, Stromovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Virtuálním modrým během pomůžete Autis Centru České Budějovice, podporují ho i známé osobnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.