Zde může být vaše reklama.

Radost trefil Zmrzlý Sigma je v pohodě, tři body bere i ze Zlína

Sigma je v pohodě, tři body bere i ze Zlína

foto: Petr Pelíšek

26. 09. 2020 - 18:20

Program 5. kola FORTUNA:LIGY poslal fotbalisty SK Sigma Olomouc do Zlína. Tam chtěli navázat na dobré výsledky z předchozích kol. Což se povedlo, Hanáci mají další tři body a jsou v čelní skupině tabulky.

V olomoucké sestavě vzhledem ke zraněním nebo nemocem chyběli Jan Štěrba, David Houska, Kryštof Daněk, Jakub Yunis a Jan Štěrba, nehrál ani Vít Beneš, který už po zranění začal s přípravou. A v nominaci chyběli také Michal Vepřek, Jáchym Šíp a Jakub Trefil. Trenér Radoslav Látal udělal dvě změny v sestavě, v základní jedenáctce byli Pavel Zifčák a Šimon Falta, oba na svých krajích zálohy, do středu pole se místo Housky posunul González.

A bylo to znát, Sigmě se bez Housky herně nedařilo jako obvykle. V prvním bezbrankovém poločase se mnoho zásadního nestalo. Ovšem přece jen nebezpečnější byli domácí, konkrétně útočník Dramé. V prvním případě křížnou střelou minul, ve druhém už byl přesnější, ale brankář Mandous stačil vyrazit na roh. Za Sigmu byl v závěru poločasu v zakončení po přímém kopu Hubník, avšak brankář Dostál se překvapit nenechal.

Pro druhou část duelu tak bylo stále všechno otevřené. A hned na začátku šla Sigma do vedení. Z levého kraje obrany si vyběhl vpřed Zmrzlý, zpracoval si pas Greššáka a prostřelil vybíhajícího brankáře. Byl to jeho první prvoligový gól. V 54. minutě došlo na další protiútok Sigmy se zajímavým zakončením, ránu Nešpora ale brankář Dostál ztlumil v koši. Za další dvě minuty zahrozili hosté z rohového kopu. V 63. minutě měla Sigma další zajímavou možnost, bylo to z přímého kopu. Ale byl z toho jen další roh pro hosty. Ovšem ten byl zahrán lajdácky, takže žádné nebezpeční pro domácí z toho nehrozilo. To však Hanáky nemuselo moc mrzet, vedli a bez větších problémů si hlídali náskok jedné branky. Zlín se ovšem nevzdával a hrálo se převážně na polovině Sigmy. Defenziva všechno nebezpečné ze hry i mnoha standardek likvidovala v klidu. V 81. minutě mohl potvrdit výhru Hanáků Chytil, ale v rozhodující chvíli mu uskočil míč. Za další čtyři minuty hlavičkoval po centru Hály zprava na první tyčce Nešpor, ale o kousek minul. Tři minuty před koncem zachránil Sigmu dobrým zákrokem brankář Mandous poté, co propadl střed zálohy.

„Sigma hrála jednoduchý fotbal, dávala míče nahoru, my jsme spíše běhali a snažili jsme se něco někde uhrát. Soupeři vyšel krásně jeden záběh za obranu a dal z toho gól. Potom jsme měli převahu, obléhali jsme bránu hostů, ale gól jsme nedali, což nás velice mrzí. Stoperská dvojice Sigmy je nadstandardní, díky té hosté gól nedostali, protože stopeři to tam všechno vyčistili. Je vidět, že Hubník je pro Sigmu muž číslo jedna. Teď jedeme na Bohémku a musíme tam něco získat, abychom se zase dostali nahoru,“ řekl trenér Zlína Bohumil Páník.

„Jsou to pro nás dvě krásná vítězství venku. Dnes se nerodila výhra lehce, byl proti nám těžký soupeř, hrálo se na těžkém terénu. Fotbalovosti moc nebylo, ale jsou to pro nás důležité tři body,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal. „V prvním poločase jsme dobře bránili, ale soupeř měl hodně standardních situací, ze kterých byl nebezpečný. Ve druhé půlce se nám podařilo dát rychle branku a pak jsem to dobře ubránili,“ podotkl.

FC Fastav Zlín – SK Sigma Olomouc 0:1 (0:0)

Branka: 47. Zmrzlý. Rozhodčí: Adámková – Caletka, Flimmel. ŽK: Conde, Poznar - Jemelka, Nešpor, Greššák. Diváci: 1802.
Zlín: Dostál – Simerský (56. Cedidla), Buchta, Procházka – Fantiš (56. Matejov), Conde (85. Slaměna), Jiráček, Čanturišvili – Janetzký (65. Garcia), Poznar, Dramé. Trenér Bohumil Páník.
SK Sigma: Mandous – Hála, Hubník, Jemelka, Zmrzlý – Zifčák (58. Zahradníček), Breite, Greššák, González (70. Chytil), Falta (86. Poulolo) – Nešpor (86. Látal). Trenér Radoslav Látal.

Další články