Prohlásí teď Vystrčil, že je černoch? „Deb*lblok“ roušky nechtěl, Hrušínský řval, jak mu to ničí divadlo. Teď obrátili? Ivan Vyskočil se baví

27.09.2020 9:50

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Když začal koronavirus a naše vláda podnikala opatření, roušky, uzavření hranic, škol a hromadných akcí, tak to bylo řevu,“ připomíná Ivan Vyskočil a zmiňuje v této souvislosti, jak sám říká „opoziční debilblok“. Nevynechává ani svého kolegu Hrušínského. Prozradil, jaké rozsudky mu v poslední době udělaly radost. Vrátil se také k cestě předsedy Senátu na Tchaj-wan i k tomu, jak o ní někteří novináři informovali, a sarkasticky podotýká. „Myslím, že v Číně už určitě padla vláda a čínský prezident se kaje ze svých omylů kdesi ve vzdálené provincii, ne-li na Ďábelských ostrovech.“ Přečtěte si také, kam posílá Mikuláše Mináře. A nezapomíná přitom ani na Aňu Geislerovou.

Prohlásí teď Vystrčil, že je černoch? „Deb*lblok“ roušky nechtěl, Hrušínský řval, jak mu to ničí divadlo. Teď obrátili? Ivan Vyskočil se baví
Foto: Repro Youtube
Popisek: Herec Ivan Vyskočil

„Jak se dělá z komára velbloud?“ pokládá řečnickou otázku Ivan Vyskočil a na začátek dnešního Nedělního rána vysvětluje. „Dnes budu kolem jednotlivých událostí jenom telegraficky kroužit. Ono je toho totiž tolik, že člověk neví co dřív a stejně mu jde z toho hlava kolem.“

V Číně už určitě padla vláda a čínský prezident se kaje….

Anketa

Podporujete nový plán EU na povinnou relokaci migrantů?

2%
98%
hlasovalo: 36033 lidí
„Tak ten velbloud z komára mne znovu vrací k panu Štětináčovi-Tchajwancovi,“ říká Ivan Vyskočil a neodpustí si malé rýpnutí. „Představte si, že 4, slovy čtyři, poslanci europarlamentu pana Vystrče pochválili a řekli, že takto se má s Čínou jednat. Naši novináři ovšem z toho udělali právě toho velblouda, když psali, že díky p, Vystrčilovi celý svět zaujímá k Číně nový postoj,“ kroutí hlavou nevěřícně herec a sarkasmem nešetří. „Myslím, že v Číně už určitě padla vláda a čínský prezident se kaje ze svých omylů kdesi ve vzdálené provincii, ne-li na Ďábelských ostrovech. A všichni státníci, kteří minulý týden přijímali čínského ministra s poctami, si nyní určitě sypou popel na hlavu a přemýšlejí o abdikaci. Inu, žurnalistika je mocná čarodějka! Pan Vystrčil by teď měl v rámci rovné páteře také prohlásit, že je Katalánec, Žlutá vesta a dokonce v rámci BLM by měl konečně přiznat, že je černoch!“

Opoziční debilblok, hospodští mudrci… A Honza Hrušínský?

„Ten opoziční debilblok si zajisté myslí, že jsme my Češi na tom s hlavou a s pamětí ještě hůře než oni,“ dostává se do varu Ivan Vyskočil. „Když začal koronavirus a naše vláda podnikala opatření, roušky, uzavření hranic, škol a hromadných akcí, tak to bylo řevu. To se pánové předháněli ve výrocích o zbytečnosti takových opatření. Proti nošení roušek, cože je to za omezování osobní svobody atd. Honza Hrušínský dokonce vymyslel, že je to celé vymyšlené kvůli zničení Divadla Na Jezerce,“ žasne Ivan Vyskočil. „Nechyběly samozřejmě řeči o tom, jak je to celé špatně a jak oni by to dělali lépe. V tomto si opravdu nezadají s hospodskými mudrci, co všechno vědí a hlavně dávno říkali, že se to (je jedno co), mělo celé udělat jinak.

Pak vlna nemoci opadla a dnes jí tu máme zase zpátky. A bác! Ti, co nejvíce řvali po uvolněn, teď kladou vládě za vinu, jak to udělala špatně. Pronášejí plamenné projevy o tom, jak se nemělo tak rychle opatření rušit a že vláda s restrikcemi zaspala, a co se mělo a co se nemělo... zkrátka obehraná písnička naší bezzubé opozice se „zděšenou Mirkou“ v čele,“ obrací oči v sloup herec.

A zamýšlí se: „To někoho v té opozici nenapadlo, že by více bodů získali, kdyby alespoň občas nebyli proti a třeba i něco pochválili... Tato politika PROTI VŠEMU, se špatně skrytou nenávistí proti Babišovi a prezidentovi, je tak průhledná a neúčinná, že to musí tahat za uši i jim příznivě nakloněné voliče. Mimochodem, chtěl bych vidět všechny ty Fialy, Kalousky, Gazdíky a Rakušany, jak by to všechno řídili lépe jednou rukou a, jak se říkalo na Žižkově, a s prstem v nose. Zděšená Mirka by asi v tom případě nebyla „zděšená“, ale plna chvály a pochopení, a zděšení bychom byli my občané. Takže opravuji, vlastně bych to ani vidět nechtěl!“

Konečně dostal, hajzlík, přes prsty. Bába od plotny, Kolářové, Hřibové, Novotní...

Anketa

Věříte Romanu Prymulovi?

52%
48%
hlasovalo: 29351 lidí
„Konečně se dostávám k soudům,“ načíná herec téma, které čtenářům ParlamentnichListů.cz již nějakou dobu slibuje, a jmenuje hned dva případy, které ho v poslední době zaujaly a jejichž výsledek ho, jak říká, i potěšil.

„Zajisté jste zaznamenali, že konečně se soud pochlapil a jednak vynesl rozsudek, že se premiér nemusí omlouvat té bábě od plotny, co se s ním soudila a původně soud nesmyslně vyhrála. Druhá kauza, která mne potěšila, že byl odsouzen ten brněnský radní za nepravdivá tvrzení o tom, že pan prezident nemůže vykonávat svůj úřad, neb má rakovinu. Takové tvrzení je už samo o sobě dostatečně nechutné a zlé, a slušně vychovaný člověk by vůbec neměl takové věci pouštět do éteru. Konečně dostal, hajzlík, přes prsty a byl odsouzen k pokutě za pomluvu. A teď se podržte. Ten hrdina vyhlásil sbírku sám na sebe, aby mu občané pomohli tu pokutu zaplatit,“ nevěří Ivan Vyskočil, že je něco takového vůbec možné.

A dodává: „To jsou přesně ti ‚hrdinové‘, co mají svaly hlavně kolem držky, a když dojde na lámání chleba, škemrají o pomoc. To jsou ti Kolářové, Hřibové a Novotní, co statečně provokují, a pak si nadělají do kalhot a my všichni jim platíme policejní ochranu, Fuj!“ nebere si servítky herec.

Soudy a dvojí metr… A jak to bylo s doktorem Rathem?

„U našich soudů jsme snad nejvíce svědky dvojího metru,“ pokračuje herec a upozorňuje. „Zatímco Pavka Novotný věší, nechává odstranit kde koho, zejména pana prezidenta a premiéra, zatímco jistý zastupitel ODS vyzývá k podřezání a vykrvení pana prezidenta, tak se vše odbyde v rámci občanských přestupků. Ale poslankyni Maříkové hrozilo trestní stíhání za to, že si dovolila přirovnat migranty k invazivním rostlinám. Divné, ne??“ zamýšlí se Ivan Vyskočil.

„Po všech těchto kauzách já nějak pochybuji a nevěřím celému dění okolo pana doktora Ratha. Možná byl skutečně přistižen s těmi miliony v krabici? Ale jsem přesvědčen, že kdyby byla vůle, bylo by přistiženo daleko více politiků a zastupitelů a s daleko více penězi za nehty. Co s krabicí od vína... ale s celými batohy milionů na zádech! I to následné dění okolo celého případu je prapodivné... Zatímco poradce Dalík si odpykával trest na nějaké horské chatě, pan dr. Rath nesmí mít ani svoje kalhoty. Zatímco pan Janoušek, který přejel opilý člověka, trest nenastoupil vůbec, protože je ‚chudák‘ nemocný, tak dr. Rath s potížemi páteře nesmí mít ani svoji matraci. Už z toho vidíte, jak se každému měří jinak,“ krčí rameny. 

„Po takových zprávách já nemohu věřit v nezávislost našich soudů. Nemám prostředky ani schopnosti investigativního novináře, jen občanské cítění mi říká, že tady nešlo o čistou a nezištnou spravedlnost, ale o záměr. O pomstu politikovi, který se nelíbil!“

Povozili jsme se po Rathovi. A co případy topných olejů, Severočeská uhelná…?

Anketa

Co podle Vás nejvíc pomáhá proti koronaviru?

25%
hlasovalo: 10197 lidí
„Nyní je možná kacířské, co řeknu,“ zamýšlí se Ivan Vyskočil. „Tuhle jsme si vyrazili se synem na motorkách. Stáli jsme na té ohromné přehradě Orlík a byli fascinováni celou stavbou, vodní plochou a krásným okolím. Najednou mne napadlo, že myslím jen na to vodní dílo, a vůbec mě nevzrušuje, že nepochybně několik funkcionářů a dokonce asi i stavbyvedoucích si při té stavbě postavili chaty a možná celé rodinné domy. Podstatné bylo, že tu stojí vodní dílo, ohromné a v dobách sucha prospěšné,“ pokyvuje herec.

„Na to se naše nová ‚svobodná a demokratická‘ současnost nezmohla. Bylo by krásné, kdybychom byli všichni čistí čestní a spravedliví jako Mirek Dušín. Ale bohužel, lidé takoví nejsou. A tak jsme možná mohli mít opravený buštěhradský zámek, který doteď zůstává v troskách, ale hlavní je, že jsme se povozili po dr. Rathovi! A zatím nám utekli ti, kteří mají všechno za hranicemi a po kterých tady nezůstalo nic! Ale to přece není jen omyl a neschopnost – to je záměr!“ říká roztrpčeně herec. „Co případy topných olejů, Severočeská uhelná, které naše orgány nechávaly v klidu, až to nakonec soudili ve Švýcarsku. (Xaver Veselý má o tom několik pozoruhodných knížek.) Ale ne, to nejsou případy pro naše soudy a vyšetřující orgány. Zato budeme donekonečna řešit Čapí hnízdo, které venkoncem už nikoho nezajímá, a úporně a za každou cenu hledat bič na celkově úspěšného premiéra...“

Zastupitelstvo, které vystěhovalo neplatiče... a neziskovka

„Jen stručně tady popíšu případ Jiřího Čunka. Detailně se vše dozvíte z jeho článku, který lze nalézt v PL,“ dostává se dál Ivan Vyskočil a přibližuje, co ho tak dokonale, jak se říká, nadzvedlo ze židle. „Do nebe volající je případ Jiřího Čunka a jeho zastupitelstva, které vystěhovalo neplatiče a ničitele domů, ponejvíce Cikány. Ovšem ne tak, jak byste byli vystěhováni vy, bez náhrady a na ulici. Bylo jim zajištěno ubytování, některým dokonce i zakoupeny domky. Po nějakém čase nějaká neziskovka přiměla tyto lidi k žalobě za duševní újmu. Soud to několikrát, jako holý nesmysl, shodil ze stolu. Ale právnička neziskovky docílila výměny soudce a ten přiřkl vystěhovaným, já nevím kolik tisíc, za duševní újmu a teď se podržte, včetně jednoročního dítěte, které nebylo v té době na světě!“ žasne Ivan Vyskočil.

„Nejvíce na tom vydělala ona právnička neziskovky, snad několik milionů korun. Nejenže člověku nad takovými rozsudky zůstává rozum stát, ale ještě jeden závěr z toho plyne. Jedno poučení. Název ‚nezisková organizace‘ je silně zavádějící. Tyto organizace jsou velmi ziskové! Jdou-li vám ruce doleva a chcete-li si dobře žít s minimem námahy, staňte se aktivistou takové ziskovky-neziskovky!“ říká naštvaně herec.

„A tak svým, bohužel, slabým hlasem volám – zrušte veškerou miliardovou státní podporu všem tzv. neziskovým organizacím. Zejména těm politickým. A nechte podporu jen pro ty, co se starají o zvířata, staré lidi a nemocné děti!“

Kdo by se staral o nějakou demokracii, když žijete v ráji?

„Ale jednu výjimku z toho učiním,“ připouští s úsměvem Ivan Vyskočil a vysvětluje. „Nedávno jsem si pročítal svůj oblíbený časopis Maxim, který už bohužel nevychází. Budu vám z něho citovat:

Článek píše o Bruneji, zemičce na západním pobřeží Bornea, které vládne sultán Hassanai Bolkiah. Jste-li jedním ze 340.000 obyvatel země, budete každoročně osobně pozván k sultánovi na dvoudenní hostinu. To není ale jediná výhoda. Můžete získat plné vlastnictví rodinného domu v rámci loterie, ze které ročně vyjde 300 výherců. Vzdělání je zdarma, jakýkoliv lékařský zákrok, od zarostlého nehtu po bypass až po plastiku obličeje stojí jeden brunejský dolar, tedy asi 17 Kč. V zemi, kde za pětku pořídíte nový nos, absolutně vládne sultán. Je to nejštědřejší sociální stát světa. Současná politická situace vyhovuje většině obyvatel, navzdory úplné absenci demokracie a volebního práva. Ale přiznejme, kdo by se staral o nějakou demokracii, když žijete v ráji?“ usmívá se dál herec.

„Další. Lichtenštejnsko. Kníže Hans Adam II. je pohádkově bohatý. Spolu se svým synem rozhoduje o všem, co se v jeho zemi děje. A vzhledem k tomu, že je tu druhá nejvyšší životní úroveň na světě, si nikdo nestěžuje,“ pokyvuje, a opět s pořádnou dávkou sarkasmu se ptá: „Že by ani tam demokracie nechyběla? Není možná!!“

Ať tam jede zběhlý student Minář a Geislerovou vezme s sebou

„Tak to je přece úžasná příležitost pro naše ochránce demokracie,“ upozorňuje tak trošku škodolibě herec a vzkazuje. „Ať si sebere ten zběhlý student Mikuláš Minář svůj spolek Milion chvilek a jde tam přesvědčovat ty hloupé lidi, ti venkovskou lůzu, o potřebě demokracie. Ať si s sebou vezmou i tu bábu Filipovou i moji kolegyni Geislerovou a ať jedou!! A bude klid. A já se přimlouvám, ať jim dokonce i stát ze svých prostředků hradí cestu (... z toho, co ušetří na těch neziskovkách). Já sám ze svého něco přidám. Pevně věřím, že nám všem by se taková investice bohatě vyplatila!!!“ uzavírá dnešní Nedělní ráno Ivan Vyskočil.

reklama

autor: David Hora

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš byl asi unesen, podstrčili dvojníka. Režisér Rychlík pro PL

4:44 Babiš byl asi unesen, podstrčili dvojníka. Režisér Rychlík pro PL

„To mne vede k domněnce, že ten Andrej Babiš, podepsaný vlastnoručně pod dopisem plédujícím za podpo…