Vstupenky online

Na hokej i v pondělí! Vsetín nastoupí ve žlutých dresech

Jan Tajzler • 27.09.2020

Prodloužený víkend zakončí na vsetínském Lapači bitva Vsetína s Havířovem. Slezané jsou letos označeni jako favorizovaný celek, který bude pomýšlet na příčky nejvyšší. Nejinak je tomu i u Vsetína. Svěřenci trenéra Srdínka budou usilovat o zachování domácí neporazitelnosti, proti Havířovu to však nic jednoduchého nebude. Zápas mezi Valachy a Slezany startuje na svatého Václava v 17:00 a fanoušci se můžou těšit na oblíbenou domácí žlutou barvu, ve které Vsacané na Havířov vyjedou.

Havířov bude ještě silnější

V posledních dvou sezonách udivovali ve Slezsku celou ligu, když s podceňovaným a nepříliš zkušeným kádrem dokráčeli do vyřazovacích bojů. Letos by měl Havířov zařadit vyšší rychlost, přivedl zajímavé posily, uzavřel dohodu o spolupráci s českobudějovickým Motorem a nadále mu z pozice hlavního trenéra velí Jiří Režnar.

Začněme v útoku, z extraligového Třince přišel do Havířova Martin Adamský, hvězdný útočník bude bezesporu patřit mezi největší hvězdy Chance ligy, v dosavadních třech střetnutí, které odehrál si zatím připsal jednu asistencí. Další výraznou posilou je rovněž extraligou ošlehaný Roman Szturc, momentálně se jedná o nejproduktivnějšího hráče Havířova s bilancí 2+1. Daří se také Jakubu Doktorovi (2+1). V Havířově si určitě cení i domluvy s Mladou Boleslaví, odkud bude ve Slezsku formou střídavých startů působit loňská hvězda týmu Jakub Kotala.

V defenzivních řadách se promítá již zmíněná spolupráce s extraligovým Motorem. Trenér Václav Prospal poslal do Havířova hned dva nadějné zadáky, Ondřej Kachyňa už havířovské prostředí zná, další posilou je příchod Ivana Lytvynova, do nějž se vkládají velké naděje, v Havířově má zatím 2 asistence. Nadále pokračuje v týmu také Alex Rašner a zásobou zkušeností je pokračování Antonína Bořuty.

Také v brankovišti má Havířov tradiční oporu, tentokrát ji prezentuje Aleš Stezka, kterému se loňská sezona povedla nad míru. Již po třech utkáních dokazuje své výsadní postavení jedničky, úspěšnost zákroků má nad 94 procenty.

Modrobílí Slezané mají za sebou zatím 4 zápasy. Nejprve Azet nestačil v domácím prostředí Sokolovu a podlehl těsně 1:2. Náladu si Havířov spravil v Šumperku, kde však zvítězil až v prodloužení 3:2. První tříbodové vítězství se dostavilo v domácí bitvě s Prostějovem (4:1). Poslední duel se však Azetu příliš nevyvedl, na Kladně podlehl 1:5. Sobotní kolo Havířov musel stát, protože Přerov na poslední chvíli ohlásil zdravotní komplikace a najít narychlo soupeře již nebylo možné.

Vsetín znovu doma, zlepší koncovku?

Vsetínští hokejisté mají za sebou plný počet zápasů, které zatím v Chance lize byly na programu, byť musel již dvakrát řešit výměnu soupeře. Vsetínu se zatím daří sbírat body v domácím prostředí, všechny tři duely dokázal zelenožlutý tým vyhrát. Naposledy domácí formu Valachů odnesla Kadaň, která odjela poražena 2:4. Vsetín však trápí efektivita v koncovce, která byla bolístkou již v předešlém kole na ledě přerovských Zubrů. Srdínkova parta se zkrátka na vstřelenou branku až příliš nadře.

Sezonu výborně rozjel Antonín Pechanec, společně s Davidem Březinou a Sebastianem Gorčíkem nasbírali hned 15 kanadských bodů a v sobotním utkání byly nepříjemnou starostí pro obranu Kadaně. Duel s Kadaní se povedl také Michalu Hryciowovi (1+1). A velkou premiéru si ve vsetínském dresu připsal brankáře Jakub Málek. Nadějný vsetínský brankář dlouho držel čisté konto, ale v závěru bohužel Valaši dopustili drama a nechali soupeře z Kadaně snížit na rozdíl jediné branky, aby v power-play musel o vítězství rozhodnout již zmíněný Hryciow.

Do pondělního duelu půjde Vsetín s cílem zlepšit efektivitu v zakončení, Valaši jsou reprezentanty ofenzivního hokeje, ale v Přerově i proti Kadani se musí na oslavu vstřelené branky až příliš nadřít. Jak to bude vypadat v pondělí proti nepříliš oblíbenému Havířovu? Zápas můžete sledovat od 17:00.

Sestavy v posledním kole:

Havířov: Stezka – L. Rutar, Kachyňa, Rašner, Lytvynov, Chroboček, Ševěček – Kotala, F. Seman (A), O. Procházka – Fridrich, Maruna(C), L. Bednář – Horváth, Mastič, Petriska – Doktor, Cihlář, D. Sklenář.

Vsetín: Málek – Ondračka, Smetana, Kudělka, Bartko, Hryciow, Jenáček – Březina, Pechanec, Gorčík – Kloz, Vlach, Klímek – Machač, Rehuš, Babka – Hořanský, Gajarský, Vítek – Zeman.

banner pod článkem