Již 16.tým rokem se konal tuto sobotu tradiční Městský běh Karvinou. Počasí se naštěstí umoudřilo a na startu se sešla necelá stovka závodníků napříč všemi běhy.

Nejprve přišli na řadu nejmenší atleti a dorost. Poté pořadatelé připravili kondiční závod pro širokou veřejnost na necelý kilometr. Hlavním bodem programu odpoledne byla desítka!

Trasa závodu začíná na Masarykově náměstí, poté trať pokračuje okolo zámku Fryštát a sbíhá se do krásného parku Boženy Němcové a zpět na náměstí.

Závod se běhá na čtyři 2,5 km okruhy a je zařazen do Moravskoslezského běžeckého poháru a těší se i hojné účasti polských závodníků.

Po zaznění výstřelu šlo do čela duo vítkovických borců Muras, Vrzala, z něhož nakonec vyšel vítězně Matouš Vrzala (34:12) před druhým jmenovaným Petrem Murasem (34:18) a třetím mužem byl polský závodník Karol Grabowski (34:52) CKS Budowlani, čtvrtý byl opět vítkovický Martin Ručka (35:08) a první pětku uzavřel opět polský závodník Robert Antczak (35:26).

Ženskou kategorii ovládly závodnice domácího TJ Jäkl Karviná zlatá Jana Coufalová (40:26) a bronzová Markéta Kašná (42:47), mezi které se vklínila stříbrná Magdaléna Drastichová (40:35) MK Seitl. Čtvrtou ženou byla Ivana Zbořilova (43:30) BK SAK Karviná a pátou příčku obsadila Jana Kilarová (49:56) MK Seitl.

Součástí desítky je i závod štafet na 4×2,5 km, který letos vyhrála domácí štafeta BK SAK Karviná (39:46) před druhou Saguaro Olešná (40:14) a třetí byla další domácí štafeta TJ Jäkl Karviná (42:25). Závod se vydařil na jedničku a třešničkou na dortu bylo vyhlášení vítězů napříč všemi kategoriemi, kde si pořadatelé připravili nádherné poháry a ceny, včetně prize money. Pro
absolutní pětku v mužské i ženské kategorii byly navíc připraveny originální designové poháry.

Velký dík patří řediteli závodu Tomáši Owczarzymu a jeho týmu za skvělou organizaci celého závodu.

Výsledky