PREMIÉRA: Ostravští Easy Steps se vrací s novým zvukem od producenta Mandrage

Easy Steps | Zdroj: oficiální promo kapely

Ostravská kapela Easy Steps se po delší odmlce vrací v obměněné sestavě a s novým zvukem. Na připravovaném albu spolupracuje se slovenským producentem Mandrage Adriánem Líškou. V premiéře si nyní poslechněte pilotní singl Mínus Plus, který propojuje talenty ostravské hudební scény.

Kapela Easy Steps se po delší neaktivitě a posledním EP Zvukoprázdno, které vyšlo v roce 2017, vrací zpět, a to se vší vervou. Aktuálně dokončuje zbrusu nové album, v jehož pilotním singlu Mínus Plus uslyšíte další talenty ostravské hudební scény.

Rozhovor (2017): Easy Steps: Na pokračování EP si ještě musíte počkat

„S nedostatkem upřímné podpory, zlomenými holemi a zdánlivými konci jsme se potýkali už několikrát, ale nikdy nás to nesemlelo, ba naopak. Na první skladbu jsme si přizvali kolegy, kteří to mají podobně. Ve dvou se to sice lépe táhne, ale v deseti už to jde téměř samo, a tak společně měníme mínusy v plusy,“ popisuje hlavní myšlenku skladby bubeník kapely Vašek Vidlička.

Singl Mínus Plus, stejně jako zbytek alba, produkuje slovenský producentský talent Adrián Líška, který má na svědomí například poslední desku skupiny Mandrage. „S Adriánem to jde jako po másle, mnohdy mu ani nemusíme říkat, co po něm vlastně chceme a v těch písních to všechno je. Z nového zvuku jsme naprosto nadšení a věříme, že to s námi budou sdílet i fanoušci!“ komentuje spolupráci zpěvák Vláďa Blahož.

Skladba se nahrávala ve studiu Taurus Records Evžena Hofmanna, kytaristy kapely Kryštof. Ve videoklipu se objevují všichni ostravští hudebníci, kteří se na singlu podíleli – konkrétně Adel Kvitová (finalistka SuperStar 2018), Richard Nálepa (Foxy Hunters), Tereza Honková a Marcela Parolková (Krack-house Family), Daniel Vrba (kapela Světlo), Petra Sroková (Ginger Chocolate) nebo Adam Bartoš, Patricie Stará a Vendula Šlapetová (DJ Momodoki).

Většina scén se natáčela již při samotném nahrávání, a to přímo ve studiu. „Fanouškům jsme chtěli postupně ukázat všechny spoluúčastníky natáčení a zároveň taky přiblížit atmosféru panující při nahrávání – nervozitu, střídající se hlavně s nadšením z kolektivní práce,“ doplňuje Vašek Vidlička. Klip je doplněn záběry z ulic města Ostravy a jejího okolí.


Napište komentář