Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Hudební Janáčkův festival, Týden kávy, Stand-up jako Brno, benefiční koncert pro útulek Tibet nebo Michal Šeps

Kultura je momentálně v ohrožení. Každý den bychom si proto měli užívat akcí, dokud můžeme, ale samozřejmě zodpovědně. Tento týden Brno provoní káva a každý krok vám najednou přijde melodický. Brno totiž navštíví jak kávový festival, tak i hudební festival Janáček. Těšit se můžete i na drsný humor brněnských komiků a jejich hosta nebo na pohodovou houpavou hudbu od Michala Šepse. A nezapomíná se ani na zvířátka!

Od zítřka začíná jeden z nejvýznamějších hudebních festivalů v evropě. Sedmý ročník Mezinárodního operního a hudebního festivalu Janáček Brno prezentuje dílo jednoho z největších českých skladatelů Leoše Janáčka v mezinárodním kontextu. Těšit se můžete na klasickou hudbu v moderním i tradičním podání, který potrvá až do 11. října.

V úterý nás toho čeká spousta. Parta hudebníků nesoucí název Czech Ensemble Baroque Quintet se rozhodla uspořádat benefiční koncert pro Útulek Tibet, který pomáhá zvířatům v nouzi. Konat se bude 29. září v 19 hodin v Brně v barokním sále Místodržitelského paláce. Těšit se můžete na krásnou hudbu, hodinu relaxace a snad i na Bětku s Markem, provozovatele útulku, pokud jim to povinnosti dovolí.

Pokud máte raději pohodovou reggae hudbu, vaše houpavé kroky by jistě měly zamířit na Dráhu. Se svojí kapelou sem dorazí v pět hodin česká superstar Michal Šeps, který představí své písně jak z nového, tak předešlého alba. Jako zpestření bude akci doprovázet Brněnský DJ NEGAST!!

Ve středu je třeba si trochu zvednout náladu. Víkend je už za námi a ten nadcházející je ještě daleko. Přijďte si proto polechtat bránici na Stand-up jako Brno do Cabaretu des Péchés. Klasická sestava brněnských komiků Adéla Elbel, Pavel Tomeš, Zbyněk Vičar přivítají mezi sebou už podruhé zpěváka a nápaditého vtipálka Vojtaana. Legrace začíná v osm hodin!

Ve čtvrtek Brno provoní ze všech stran káva. Začíná totiž vyhlášený festival s nezaměnitelným aromatem Týden kávy. Můžete se těšit nejen na kávové přednášky. A protože první říjen je Mezinárodním dnem kávy, právě v tento den začíná náš program! Připojte se k oslavě a objevte pestrý svět kávových chutí trošku z jiné perspektivy! Týden kávy bude probíhat od 1. do 7. října v Knihovně Jiřího Mahena.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl

Štítky Kultura, Brno, káva, janáček, šeps, útulek tibet, stand-up, festival, Leoš Janáček, hudební festival, Michal Šeps, Týden kávy, hudba, Tibet, Evropa, Jiří Mahen, Adéla Elbel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Hudební Janáčkův festival, Týden kávy, Stand-up jako Brno, benefiční koncert pro útulek Tibet nebo Michal Šeps  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.