Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Suárez prožil dvougólový debut v Atléticu, Barcelona nadělovala a Real otočil v Seville

Na trávník přišel až v 70. minutě, přesto dvakrát skóroval. Luis Suárez zažil snový debut v dresu Atlética Madrid, které ve 3. kole španělské ligy deklasovalo Granadu 6:1. Zisk plného počtu bodů zapsal také městský rival Real, jenž otočil zápas na stadionu Betisu Sevilla, kde vyhrál 3:2. Sevilla s brankářem Tomášem Vaclíkem na lavičce zvítězila v Cádizu 3:1 a úspěšně zvládla premiéru v sezoně také Barcelona, která rozstřílela Villarreal 4:0.

Fotbalisté Atlética Madrid se radují z gólu
zdroj: REUTERS autor: Sergio Perez

Suárez přišel na hřiště za stavu 3:0 a víceméně ihned nahrál na čtvrtý gól domácích Marcosi Llorentemu. V 85. minutě si naskočil na přetažený centr a z těžké pozice poslal hlavou míč ke vzdálenější tyči, v nastaveném čase pak nastřelil tyč a následně míč dorazil do sítě.

Uruguayský reprezentant se proto stal prvním hráčem Atlética, který při debutu dvakrát skóroval. Na premiérový zásah čekal přesně patnáct minut, čímž napodobil svůj první start za Liverpool, v němž potřeboval na gól jen o minutu víc.

Sevilla si po Superpoháru UEFA spravila chuť, uspěla i Barcelona

Sevilla ve čtvrtek padla v prodloužení Superpoháru UEFA s Bayernem 1:2 a ve svém prvním ligovém zápase v sezoně prohrávala.

Vyrovnat se povedlo až v 65. minutě střídajícímu Luuku de Jongovi a obrat dokonal v 90. minutě po kolmici za obranu další střídající hráč Munir El Haddadi. Pojistku následně přidal prvním gólem po letním přestupu a návratu do klubu Ivan Rakitič.

V barcelonské základní sestavě nescházel s kapitánskou páskou Lionel Messi, který po konci minulého ročníku vyjádřil přání klub opustit. Hlavní postavou zápasu byl ale sedmnáctiletý útočník Ansu Fati, jenž dal první dva góly a ještě vybojoval pokutový kop. Ten proměnil i s trochou štěstí Messi. Hvězdný Argentinec se stal čtvrtým hráčem v historii, který skóroval v 17 sezonách La Ligy v řadě.

Katalánci navíc přidali čtvrtý gól ještě před pauzou, Messiho centr si do vlastní sítě srazil obránce Pau Torres. Barcelona neprohrála se "Žlutou ponorkou" už 25 soutěžních utkání.

Ramos spasil obhájce titulu

"Bílý balet", který v úvodu La Ligy remizoval v San Sebastianu 0:0, vedl od 14. minuty po zásahu Federica Valverdeho. Během 35. až 37. minuty domácí otočili skóre.

Tři minuty po přestávce ale Real srovnal díky vlastní brance Emersona. Stejný hráč byl o dvacet minut později vyloučen a obhájci titulu přesilovku zužitkovali z pokutového kopu, který "panenkou" proměnil tradiční exekutor Ramos.

San Sebastian zvítězil na hřišti nováčka Elche 3:0. Další nováček Huesca remizoval ve Valencii 1:1 a duel Alavés - Getafe skončil bez branek.

Španělská fotbalová liga - 3. kolo:

Alavés - Getafe 0:0, Valencie - Huesca 1:1 (38. Wass - 63. Siovas), Elche - San Sebastian 0:3 (55. Portu, 77. Januzaj z pen., 90.+4 López), Betis Sevilla - Real Madrid 2:3 (35. Mandi, 37. Carvalho - 14. Valverde, 48. vlastní Emerson, 82. Ramos z pen.), Pamplona - Levante 1:3 (38. Torres - 41. Melero, 77. Roger, 81. Morales), Eibar - Bilbao 1:2 (48. Kike - 40. a 87. U. López), Atlético Madrid - Granada 6:1 (85. a 90.+4 Suárez, 9. Costa, 47. Correa, 65. Joao Felix, 72. Llorente - 87. Molina), Cádiz - FC Sevilla 1:3 (48. S. Sánchez - 65. De Jong, 90. El Haddadi, 90.+6 Rakitič), Valladolid - Vigo 1:1 (66. Guardiola z pen. - 44. Aspas), FC Barcelona - Villarreal 4:0 (15. a 19. Fati, 35. Messi z pen., 45. vlastní Torres).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články