Jan Vacek
28. září 2020 • 05:00

Nezvyklý hlavičkář, pokopaný Hložek i vlažnost. Co ukázal duel Sparty?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
34
  • Fotbalisté Sparty se radují z gólu Ladislava Krejčího I proti PříbramiFotbalisté Sparty se radují z gólu Ladislava Krejčího I proti PříbramiFOTO: Pavel Mazáč / Sport

    Žádná odpočinková nedělní zábava, ale pořádná šichta. Fotbalisté Sparty se v utkání 5. kola FORTUNA:LIGY nadřeli víc, než možná sami očekávali. Utkání na hřišti houževnaté Příbrami ale nakonec zvládli a po triumfu 3:1 si v sezoně udrželi stoprocentní bodovou úspěšnost. Projděte si, co všechno bitva u Litavky přinesla.

     

  • Hlavičkář Krejčí starší

    Poprvé od letního návratu do Sparty nastoupil od první minuty na své klasické pozici, tedy u levé postranní čáry. Na výkonu Ladislava Krejčího staršího se to okamžitě projevilo. Zkušený křídelník sehrál nejpovedenější part v sezoně, na triumfu 3:1 se podílel gólem a asistencí. Branku navíc vstřelil pro sebe hodně netypicky, tedy hlavou. „Přál jsem si, aby ta branka přišla co nejdřív. Už jsem moc nepřemýšlel o tom, čím to bude,“ usmíval se jeden z hrdinů utkání.

    Příbram - Sparta: První gól po návratu! Krejčí zužitkoval Karlssonův výborný centr, 1:2
    Video se připravuje ...

  • Vlažná Sparta

    Čekala se naprosto jednoznačná záležitost, kterou měly umocnit i příbramské problémy s koronavirem. Sparta se ovšem na tři body od Litavky poměrně nadřela. Od úvodní minuty působili Letenští hodně vlažně, jako by se do zápasu nedokázali pořádně kousnout. Sice nakonec urvali přesvědčivý výsledek, kvalitativně o několik tříd horšího soka ovšem výrazněji nepřehráli. „Fotbal se mi moc nelíbil, hráli jsme staticky, tím jsme soupeři dávali příležitost, aby nás dohrával. Tři body jsou ovšem důležité,“ prohlásil trenér Kotal.

    Kotal: Třetí gól byl uklidňující, jinak to byla válka. Hložek střídal kvůli kotníku
    Video se připravuje ...

  • Pokopaný Hložek

    Měl prsty v prvním vstřeleném gólu Sparty, utkání pro něj přesto skončilo nezvykle brzy. Supertalent Letenských Adam Hložek střídal v Příbrami už po padesáti minutách hry, trenér Kotal po utkání přiznal, že se jednalo o vynucené střídání. „Už na začátku zápasu dostal ránu na kotník. To byl jeden šrám a pak měl další šrám na koleni. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli ho stáhnout, aby byl k dispozici na další utkání,“ potvrdil kouč Pražanů.

    Příbram - Sparta: Hložka tvrdě zastavil Pilík, sparťan musel být ošetřován
    Video se připravuje ...

    Příbram - Sparta: Hložek musí střídat, má šrám na koleni
    Video se připravuje ...

  • Poprvé se čtyřbekovkou

    Co zápas, to rozestavení se třemi obránci. Sparta v nově nacvičeném schématu odehrála úvodní čtyři ligové duely, až v Příbrami se kouč Kotal rozhodl pro změnu. Rudí se vrátili k variantě se čtyřmi beky, ve středu obrany naskočili Ondřej Čelůstka s Dominikem Plechatým, na krajích pak Michal Sáček a Matěj Hanousek. Nepřekonatelnou hráz nicméně Pražané nevystavěli, naopak měli směrem dozadu poměrně dost starostí a rozhodně nepůsobili kdovíjak jistě. „Dostali jsme zbytečný gól, ta situace se určitě dala vyřešit jiným způsobem,“ věděl Kotal.

    Příbram - Sparta: Cmiljanovič vyhledal Vávru, ten skvěle překonal Heču! 1:1
    Video se připravuje ...

  • Sympatická Příbram

    Před zápasem si prošli obrovským martyriem. Fotbalisty Příbrami drtivě zasáhla pandemie koronaviru, místo pečlivé přípravy na duel s favoritem bylo v karanténě hned deset hráčů. Celek od Litavky to však nijak nepoznamenalo, Spartě byl velice důstojným soupeřem. Svěřenci trenéra Pavla Horvátha byli velmi dobře připraveni po taktické stránce, navíc předvedli solidní běžecký výkon. K lepšímu výsledku jim chyběla větší kvalita, od tohoto výkonu se ovšem mohou rozhodně odrazit.

    SESTŘIH: Příbram - Sparta 1:3. Zdecimovanou Příbram rozpárali Krejčí
    Video se připravuje ...

     

Vstoupit do diskuse
34

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud