28. září 2020 • 12:18

Tři minuty a konec. Stamkos Tampě ve zbytku finále Stanley Cupu nepomůže

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán hokejistů Tampy Bay Steven Stamkos už do finálové série Stanleyova poháru nezasáhne. Třicetiletý kanadský kanonýr se v play off objevil jen ve středečním třetím duelu boje o triumf s Dallasem, ale hrál jen v úvodní třetině. Stamkos byl předtím mimo hru od 25. února a následně se podrobil operaci svalu ve středu těla.



„Udělal všechno pro to, aby se stihl vrátit. A také se mu to povedlo, ale bohužel už nebude moci hrát. Jsem si jistý, že podrobnosti budou jasné po skončení série, ale už je mimo hru. Doufejme, že ho uvidíme na ledě už při předávání trofeje,“ řekl v neděli trenér Jon Cooper.

Důvody absence kluby podle protokolu, vytvořeného pro letní dohrávku NHL při pandemii koronaviru, nezveřejňují. Tampa Bay vede v sérii na čtyři vítězné zápasy 3:2, šestý duel se hraje v 'bublině' v Edmontonu v noci na úterý od 2:00 SELČ. Případné sedmé utkání je naplánované na čtvrtek ve stejný čas.

Stamkos v třetím utkání finálové série při výhře 5:2 vstřelil v sedmé minutě gól na 2:0, ale na ledě strávil jen dvě minuty a 47 sekund v pěti střídáních. Zbytek zápasu sledoval ze střídačky.

V nedohrané základní části byl Stamkos s 66 body za 29 branek a 37 asistencí z 57 utkání druhým nejproduktivnějším hráčem Lightning za Nikitou Kučerovem, který si připsal 85 bodů z 68 utkání.

Jednička draftu z roku 2008 má na kontě v NHL celkem 803 duelů a 832 bodů za 422 gólů a 410 přihrávek. V 71 zápasech play off Stamkos, vítěz Světového poháru v Torontu z roku 2016, nasbíral 54 bodů za 24 branek a 30 asistencí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud